Aproximativ 30.000 de turişti, între care o zecime străini, au petrecut minivacanţa de Rusalii pe Valea Prahovei, cei mai mulţi dintre ei alegând pensiunile sau cazarea în rulote ori corturi, în defavoarea hotelurilor, potrivit datelor prezentate de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova (APDT) Prahova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Weekend-ul prelungit cu ziua liberă de Rusalii a adus în staţiunile de pe Valea Prahovei, de la Breaza până la Azuga, aproximativ 30.000 de turişti, conform datelor făcute publice marţi de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova (APDT) Prahova.

Potrivit sursei citate, numărul de vizitatori a fost "considerabil mai mare faţă de un sfârşit de săptămână obişnuit”, însă nu a depăşit vârful înregistrat la minivacanţa de 1 Mai.

Cu toate că numărul turiştilor care au mers pe Valea Prahovei în această perioadă a fost unul însemnat, încasările hotelierilor nu au fost foarte mari, întrucât muli dintre cei care au mers pe Valea Prahovei au ales să se cazeze fie la pensiuni, fie la casele de vacanţă, fie în corturi şi rulote, cei mai mulţi alegând să meargă la munte pe cont propriu, fără s[ apeleze la agenţiile de turism.

Astfel, "în Sinaia, la pensiuni, gradul de ocupare a fost de peste 90%, în Buşteni şi Breaza în jur de 70 %, iar la Azuga de 60%, în timp ce la hoteluri gradul de încărcare a variat, cu mici excepţii, între 20% şi 50%”, informează APDT Prahova.

Pe Valea Cerbului, din Buşteni, se estimează că şi-au petrecut minivacanţa, la rulote şi corturi, peste 2.000 de turişti, la fel ca în plin sezon estival, precizează sursa citată.

"Motivul pentru care au fost alese pensiunile, în defavoarea unităţilor hoteliere, a fost legat de preţurile de cazare, pe de o parte, şi de serviciile foarte prietenoase oferite de pensiuni, pe de altă parte. Este vorba de faptul că, micile unităţi de cazare au oferit, fără excepţie, accesul gratuit la «grătare», acele «self barbecue foarte apreciate de turiştii cu bugete medii”, precizează sursa citată.

Conform APDT Prahova, aproximativ 3.000 de turişti străini au vizitat în weekend-ul trecut Castelul Peleş şi Mănăstirea Sinaia, aceştia venind în România fie în grupuri organizate, din Bulgaria şi Serbia, fie pe cont propriu din ţări precum Spania, Italia, ţări de pe continentul american sau Australia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.