Turcia a predat sâmbătă cheile a peste 7.000 de locuinţe noi unora dintre persoanele rămase fără adăpost după cutremurul devastator de anul trecut, la un an după cel mai mortal dezastru din istoria modernă a ţării, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cutremurele puternice din 6 februarie 2023 în sudul Turciei au ucis peste 50.000 de oameni în 11 provincii şi au lăsat milioane de oameni fără adăpost.

”Astăzi, livrăm 7.275 de locuinţe în Hatay... Vom livra treptat 40.000 de locuinţe în întreaga regiune, de îndată ce construcţia lor este finalizată”, a declarat preşedintele Tayyip Erdogan în timpul unei ceremonii la Hatay, provincia cel mai grav afectată de cutremure.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

 Aproximativ 75.000 de locuinţe vor fi livrate în următoarele două luni, a spus Erdogan, adăugând că guvernul intenţionează să livreze un total de 200.000 de locuinţe în acest an.

Aproximativ 680.000 de locuinţe au fost distruse în regiunea cutremurului, a declarat vineri ministrul Urbanizării Mehmet Ozhaseki reporterilor, adăugând că 390.000 de familii sunt înregistrate pentru a primi case care urmează să fie construite acolo.

"Au fost finalizate licitaţiile pentru 200.000 de apartamente, iar unele dintre ele sunt în curs de construcţie. Unele au fost finalizate, iar livrările vor fi făcute în curând. Procesul de licitaţie pentru aproximativ 100.000 de apartamente continuă", a spus el.

După cutremure, Erdogan a promis 319.000 de locuinţe noi până în februarie 2024 şi un total de 680.000 un an mai târziu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.