Trust Motors, importatorul oficial în România al mărcilor Peugeot, Citroën, DS Automobiles şi Opel, a semnat cu Air France-KLM un acord pentru dezvoltarea combustibililor alternativi în domeniul aviaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trust Motors a semnat cu Air France-KLM un acord pentru dezvoltarea combustibililor alternativi în domeniul aviaţiei, compania asumându-şi un rol activ în reducerea emisiilor de CO2. Prin investiţia în programul Corporate dedicat - SAF (Sustainable Aviation Fuel) al grupului aerian, Trust Motors doreşte să contribuie la tranziţia ecologică a transportului în industria aeronautică”, anunţă companiile.

Prin intermediul programului SAF, clienţii corporate Air France şi KLM îşi pot estima emisiile de CO₂ asociate călătoriei lor, putând determina apoi participarea anuală pe care doresc să o aducă la acest program. Grupul Air France-KLM investeşte toate contribuţiile în furnizarea şi utilizarea de combustibil sustenabil pentru aviaţie.

„Producţia de combustibil sustenabil pentru aviaţie este foarte importantă în atingerea ţintelor de reducere a emisiilor de CO₂ la nivel global. Nu suntem singuri în acest efort de a face activităţile grupului nostru cât mai prietenoase pentru mediu, iar parteneriatul cu Trust Motors dovedeşte acest lucru. Acest acord este primul semnat în România şi un bun exemplu pentru clienţii corporate ai companiilor aeriene din întreaga lume”, a declarat Răzvan Răduţ, country sales manager România pentru Air France-KLM, după semnarea contractului la Bucureşti.

Combustibilii sustenabili pentru aviaţie sunt piloni fundamentali pentru reducerea emisiilor de CO2.

„Importanţa eticii şi responsabilităţii în mediul de business joacă un rol primordial pentru păstrarea dezvoltării durabile şi a succesului companiilor. Investind în programul Corporate SAF al Air France-KLM dorim să participăm activ la reducerea emisiilor de CO₂ generate în călătoriile noastre de afaceri. Suntem foarte bucuroşi să fim prima companie din România care se alătură acestui program şi suntem încrezători că vor urma multe altele”, a declarat Ştefan Andrei Iacob, CEO Trust Motors.

Grupul Air France-KLM este implicat de mulţi ani în programe de cercetare şi dezvoltare în domeniul combustibililor alternativi. În 2011, cele două companii aeriene au fost printre primele care au operat zboruri comerciale cu combustibili alternativi, demonstrând că este posibil să se utilizeze alte forme de energie decât cele convenţionale. În acest context, în februarie 2021, KLM a operat pentru prima dată în lume un zbor de pasageri realizat parţial din kerosen sintetic produs în mod sustenabil (pe ruta dintre Amsterdam şi Madrid).

În 2020, Air France s-a angajat să sprijine şase noi programe de producţie de astfel de combustibili în Europa, inclusiv kerosen sintetic produs într-un mod prietenos cu mediul.

În luna mai a anului trecut, Air France a efectuat primul zbor pe distanţe lungi cu combustibil alternativ produs în Franţa. Zborul a decolat de pe aeroportul Paris-Charles de Gaulle spre Montreal, cu rezervoarele umplute pentru prima dată cu acest gen de combustibil produs din deşeuri şi reziduuri provenite din economia circulară. Acesta poate fi încorporat în combustibilul aeronavei fără nicio modificare a motoarelor, iar utilizarea lui poate reduce emisiile cu până la 85% în comparaţie cu combustibilul convenţional.

”Principala provocare în ziua de astăzi este dezvoltarea unei industrii axate în jurul unor astfel de carburanţi care să ofere cantitatea necesară pentru toate aeronavele şi a modalităţilor prin care clienţii corporate ai Air France şi KLM pot contribui concret la susţinerea ei”, spun reprezentanţii grupului.

Grupul Air France-KLM este lider în traficul internaţional cu plecare din Europa, care acoperă peste 300 de destinaţii operate de Air France, KLM Royal Dutch Airlines şi Transavia, în principal din hub-urile sale de la Paris-Charles de Gaulle şi Amsterdam-Schiphol.

Programul său de loialitate Flying Blue este lider in Europa şi are peste 17 milioane de membri.

Împreună cu partenerii săi Delta Air Lines şi Virgin Atlantic, Air France-KLM operează cel mai mare joint venture transatlantic, deservind peste 340 de zboruri zilnice în 2019.

Air France-KLM este, de asemenea, membru al alianţei SkyTeam, alianţă care reuneşte 19 companii aeriene.

Trust Motors este importatorul oficial în România al mărcilor Peugeot, Citroën, DS Automobiles şi Opel. Cu peste 30 de ani de experienţă în domeniul auto, Trust Motors este singurul business antreprenorial din importul de automobile.

Reţeaua de distribuţie însumează 85 puncte de vânzare în întreaga ţară.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.