Preşedintele american Donald Trump a semnalat miercuri o nouă direcţie a convorbirilor comerciale dintre Statele Unite şi China şi a afirmat că orice acord are nevoie de o structură nouă, alimentând incertitudinile legate de negocierile actuale şi provocând declinul acţiunilor pe Wall Street, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump a afirmat într-un mesaj postat pe Twitter că actuala direcţie pare prea dificil de urmat şi a menţionat dificultăţile întâmpinate, cum ar fi verificările, dar nu a oferit detalii referitoare la ceea ce urmăreşte administraţia sa în negocierile aflate în curs.

Reprezentanţii Casei Albe nu au răspuns solicitărilor de informaţii suplimentare legate de afirmaţia preşedintelui. Oficiali ai Ministerului chinez de Externe nu a răspuns nici ei imediat solicitărilor pentru comentarii.

”Acordul nostru comercial cu China decurge bine, dar în final va trebui probabil să folosim o structură diferită, pentru că cea actuală va fi dificil de pus în practică şi de verificat rezultatele după finalizare”, a scris Trump în postarea sa.

Acţiunile de pe Wall Street au scăzut cu sub 1% în urma comentariilor preşedintelui.

Declaraţia lui Trump a avut loc în timp ce oficiali ai celor mai mari două economii ale lumii se află în negocieri, iar riscul izbucnirii unui război comercial a scăzut.

Ambele părţi au susţinut luni că au obţinut o victorie şi s-au angajat să continue discuţiile, după runda de negocieri care a avut loc la Washington săptămâna trecută, în urma căreia China s-a angajat să importe mai multă energie şi produse agricole americane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.