Importatorul de produse petroliere Petrolexportimport a anunţat joi că Tribunalul Bucureşti a decis intrarea în faliment a companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totodată, tribunalul a numit lichidator judiciar provizoriu Casa de Insolvenţă Ionescu şi Sava.

”Tribunalul Bucureşti, Secţia a VII a Civila, în şedinţa din data de 16 octombrie 2018 – Dosar 32833/3/2018 – a emis Încheierea de şedinţă prin care, în temeiul art.145 alin.1 raportat la art.71 alin.1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, a dispus intrarea în faliment prin procedura simplificată a debitorului Petrolexportimport şi a numit lichidator judiciar provizoriu Casa de Insolvenţă Ionescu şi Sava SPRL”, arată un document transmis joi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În perioada regimului comunist, compania era cel mai mare jucător prin intermediul căruia se derulau afacerile cu petrol.

Compania a fost înfiinţată în anul 1948, având ca principal obiect de activitate exportul petrolului şi al tuturor derivatelor petrolifere. Începând cu data de 1 ianuarie 1991, s-a transformat în societate pe acţiuni, fiind pricipalul agent de comerţ exterior în domeniul importului de petrol şi exportului produselor petroliere pentru sistemul de rafinare românesc.

Până în 1997, Petrolexportimport a deţinut monopolul importului de ţiţei şi exportului de produse petroliere pentru sistemul de rafinare din România.

Din 9 mai 2000, societatea a fost complet privatizată. În prezent, Petrolexportimport importă şi comercializează produse petroliere, petrochimice şi aditivi pentru rafinăriile româneşti, precum şi pentru alţi clienţi interni, printr-o reţea de distribuţie.

 

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.