Trei rute cultural-turistice dezvoltate pe plan naţional - „Din inima Bucureştiului spre munţii Bucegi”, „Curţi domneşti şi boiereşti munteneşti” şi „Drumul Brâncoveanului de la Bucureşti la Sâmbăta de Sus şi Făgăraş” - au fost recunoscute, ca urmare a analizei efectuate de specialiştii în domeniul Turismului din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea a fost făcută de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD), Corneliu Ştefan.

Rutele recunoscute urmează să fie promovate atât pe site-ul ministerului de resort, cât şi în acţiunile de promovare derulate de instituţie.

Cele trei rute turistice îşi propun să pună în valoare monumentele şi potenţialul trustic al judeţului Dâmboviţa. Traseele alese îmbină istoria şi potenţialul natural din zona montană a judeţului Dâmboviţa.

Prima rută porneşte de la Palatul Cotroceni şi Grădina Botanică din Bucureşti şi ajunge la Potlogi, Nucet, Târgovişte, Sinaia şi se încheie cu Vârful Omu.

Cea de-a doua rută evidenţiază conacele boiereşti şi curţile domneşti, începând cu cea mai veche, Câmpulung, continuând cu Curtea de Argeş, Conacul Goleşti şi cel al Brătienilor, ajungând la Târgovişte, la Curtea Domnească, şi în împrejurimi, pentru a continua în Prahova, la Filipeştii de Târg, Bucov, Urlaţi şi Brebu.

A treia rută urmăreşte drumul lui Constantin Brâncoveanu, domnul Ţării Româneşti (1688-1714), de la Curtea Domnească de la Bucureşti spre celelalte conace şi curţi domneşti - Mogoşoaia, Potlogi, Târgovişte, Doiceşti, continuând peste munţi, la Sâmbăta de Sus şi Făgăraş.

Pentru cele 3 trasee propuse de CJD, documentaţiile prevăd atât descrierea obiectivelor şi zonelor de interes, cât şi informaţii referitoare la acces, tarife, distanţe între obiective, posibilităţi de cazare, precum şi modalităţi de recreere.

Fişele tehnice ale rutelor au fost alcătuite în cadrul Complexului Naţional Muzeal Curtea Domnească, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.