Anul 2021 a adus un aflux de solicitări pentru organizarea evenimentelor de familie şi, ţinând cont de numărul limitat de spaţii de evenimente, de cerinţele pandemice şi de preferinţa pentru finalul de săptămână pentru organizarea acestor evenimente, foarte multe cupluri s-au orientat spre locaţii atipice sau chiar locaţii turistice pentru organizarea evenimentului de familie. Preţul mediu pentru noaptea de cazare a invitaţilor a fost de 150-200 de lei, arată platforma hotelieră online Travelminit.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dacă anul trecut, foarte multe nunţi au fost amânate ca urmare a restricţiilor impuse de pandemie, 2021 a adus un aflux de solicitări pentru organizarea evenimentelor de familie. Ţinând cont de numărul limitat de spaţii de evenimente, de cerinţele pandemice şi de preferinţa pentru finalul de săptămână pentru organizarea acestor evenimente, foarte multe cupluri s-au orientat spre locaţii atipice sau chiar locaţii turistice pentru organizarea evenimentului de familie.

În prezent, cuplurile caută destinaţii atipice pentru ziua cea mare, locuri care le oferă invitaţilor o experienţă turistică în adevăratul sens al cuvântului, total diferită de cea a clasicului salon de nuntă. De altfel, şi numărul participanţilor s-a redus considerabil, atât din cauza măsurilor de siguranţă luate împotriva Covid-19, cât şi ca urmare a dorinţei mirilor de a avea o petrecere intimă, în compania celor apropiaţi.

La rândul lor, hotelierii şi proprietarii de pensiuni au încercat să se alinieze noului curent, oferind pachete avantajoase la cazarea grupurilor mari de invitaţi, dar şi spaţii generoase pentru evenimentele private, indiferent că s-au desfăşurat în aer liber sau la interior, după cum informează platforma hotelieră online Travelminit.ro.

Potrivit unui studiu realizat de Travelminit.ro, 67% dintre hotelierii care au răspuns la chestionar afirmă că au găzduit în unitatea lor de cazare un eveniment mare de familie în ultimele luni.

Printre cele mai populare evenimente organizate în destinaţii turistice s-au numărat nunţile (în cea mai mare proporţie: 33,8%), botezurile, aniversările şi alte mici petreceri private.

Dintre cei care nu au putut organiza un astfel de eveniment, 50% susţin că principalul motiv a fost spaţiul insuficient de mare pentru petreceri ori lipsa unui salon destinat acestora. Conform aceluiaşi raport emis de Travelminit.ro, peste 50% dintre grupurile de nuntă au avut inclusă cazarea pentru două nopţi, de cele mai multe ori fiind rezervată perioada de weekend, vineri - duminică.

Bugetul mediu pentru o noapte de cazare a fost de 150-200 de lei, potrivit celor 32,8% dintre hotelierii respondenţi la chestionar. Au fost, de asemenea, unităţi de cazare care au cerut mai puţin, între 100 şi 150 de lei (31,3%), dar şi mai mult, între 200 şi 250 de lei (23,4%). Numai 12,5% dintre unităţile de cazare chestionate a dus tarifele pentru o noapte de cazare la peste 250 de lei, acestea fiind, în general, hoteluri şi pensiuni din categoria premium.

Cât despre succesul acestui sezon, studiul a relevat faptul că majoritatea hotelierilor (51,2%) consideră că au avut rezultate medii, în timp ce 38,8% sunt de părere că a fost un sezon foarte reuşit, cu evenimente care i-au ajutat să recupereze din pierderile inevitabile ale anului 2020, în context pandemic.

"Pentru unii dintre hotelieri nu au lipsit nici situaţiile imprevizibile ale unor evenimente desfăşurate în plină pandemie. Aceştia amintesc, printre altele, controale din partea autorităţilor, care au verificat constant dacă se respectă legislaţia şi măsurile de siguranţă, camere rezervate şi anulate în ultima clipă, oaspeţi care nu au mai sosit. De asemenea, au existat şi cerinţe speciale din partea mirilor sau a organizatorilor evenimentelor, de la petreceri şi ceremonii religioase oficiate în aer liber şi până la decor tematic (decor medieval, decor în natură, covor roşu, petale de trandafiri sau aranjamente florale în anumite culori pe mese)", arată platforma.

Nu în ultimul rând, pe lângă nunţi, botezuri şi alte evenimente de familie, hotelierii au găzduit şi grupuri participante la evenimente atipice, între care menţionează festivitatea de final de an pentru colectivul unei grădiniţe de copii, întâlnirea participanţilor la un concurs de off-road, dar şi un maraton de tango.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România care acceptă şi plata prin vouchere de vacanţă. Oferta Travelminit.ro conţine peste 8.000 de proprietăţi din România, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeti, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării. Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări în 2019 şi o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.