Tranzacţionarea a zeci de acţiuni la Bursa de Valori din New York a fost oprită temporar, marţi, la scurt timp după deschiderea bursei, din cauza unei aparente probleme tehnice, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între companiile mari afectate s-au aflat Morgan Stanley, Verizon, AT&T, Nike şi McDonald’s, potrivit site-ului web al NYSE.

Multe acţiuni au avut mişcări anormal de mari la deschiderea pieţei, ceea ce ar fi putut declanşa oprirea tranzacţionării acestora din cauza volatilităţii.

Bob Pisani, de la CNBC, a spus la emisiunea ”Squawk on the Street” că problema pare a fi una tehnică şi nu ceva ce s-a întâmplat pe planul tranzacţiilor.

Multe dintre companiile afectate au reluat tranzacţionarea înainte de 9:45 a.m. ET.

NYSE a anunţat la aproximativ 9:50 a.m. că toate sistemele sale sunt operaţionale. Într-un comunicat, bursa a anunţat că încă investighează problema cu licitaţia de deschidere.

Într-un subset de simboluri, licitaţiile de deschidere nu au avut loc. Bursa lucrează pentru a clarifica lista de simboluri”, se arată în comunicat.

NYSE este deţinută de Intercontinental Exchange, ale cărei acţiuni au scăzut cu 2% marţi.

NYSE, ca şi alte burse, are opriri automate pentru acţiunile care se mişcă dramatic într-o direcţie sau alta.

Într-o zi obişnuită de tranzacţionare, puţine sau poate nicio acţiune sunt oprite din cauza volatilităţii pe NYSE.

Cealaltă bursă majoră din SUA, Nasdaq, nu pare să fi fost afectată de problema tehnică.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.