Consiliul Concurenţei a anunţat miercuri că a autorizat tranzacţia prin care Aaylex System Group din Bucureşti, proprietarul brandului Cocorico, intenţionează să preia compania Banvit Foods SRL din judeţul Ialomiţa, producător de furaje, pui de o zi si ouă de incubat, membră a Grupului BRF SA. Grupul AAylex a anunţat luni finalizarea procesului de achiziţie a acţiunilor companiei Banvit Foods Romania, valoarea totală a tranzacţiei fiind de 20,3 milioane euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Aaylex System Group SA din Bucureşti  intenţionează să preia compania Banvit Foods SRL din judeţul Ialomiţa. (...) În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal", a informat autoritatea de concurenţă.

Aaylex System Group SA face parte din Grupul Aaylex, grup ce activează pe piaţa producţiei şi distribuţiei de carne de pui.

Compania Banvit Foods SRL este activă în principal pe piaţa furajelor şi pe piaţa puilor de o zi.

Procesul de integrare a operaţiunilor celor două companii este estimat să se realizeze în perioada imediat următoare.

Grupul AAylex (Cocorico) a investit în total peste 70 de milioane de euro pentru integrarea şi consolidarea întregului lanţ, "de la fermă la furculiţă". Produsele Cocorico sunt destinate 70% consumului intern şi 30% exportului în ţări din Europa precum Italia, Spania, Bulgaria, Republica Cehă, Cipru, Franţa, Germania, Grecia, Marea Britanie, Ungaria şi Slovacia etc., precum şi pieţelor din Orientul Mijlociu. Grupul AAylex deţine fabrici specializate pentru hrana puilor, ferme de reproducţie, incubaţie şi creştere a puilor, un abator cu o capacitate anuală de producţie de peste 100.000 tone de carne, fabrică de cârnaţi, unităţi de ambalare, distribuţie şi logistică proprie, laboratoare proprii pentru fiecare ciclu de producţie în parte, bucătărie industrială unde se efectuează teste pentru produsele gata pentru consum.

Grupul are un număr de peste 2.000 de angajaţi.

În 2020, cifra de afaceri consolidată a Grupului AAylex a fost de peste 651 milioane de lei.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.