Asociaţiile de transportatori rutieri au semnat un protocol cu Primăria generală a Capitalei, semnat de principalii lideri ai transportatorilor şi de primarul Gabriela Firea, prin care se stabilesc regulile privind protestul din 15 septembrie din Piaţa Victoriei. Protocolul arată că protestul va avea loc între orele 9 şi 15, cu participarea a cel mult 5.500 de persoane şi cel mult 5.000 de autovehicule.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Transportatorii orgenizează acest protest în special pentru că sunt nemulţumiţi de scumpirea poliţelor RCA.

Protocolul fixează orele şi traseele de afluire pentru participanţii la mitingul de protest. 

Protestul este organizat de Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România COTAR, Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale (ARTRI), Asociaţia Patronală a Transportatorilor Europa 2002 (APTE2002), Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) şi Asociaţia Operatorilor de Transport Rutier Apulum.

Totuşi, amploarea protestului este mai mică decât cea anunţată anterior. Patronatele din transporturile rutiere au ameninţat în mai multe rânduri că vor declanşa un protest la nivel naţional, la care ar putea participa 40.000 de camioane. 

Un protest anunţat în 18 aprilie a foat anulat de către transportatori, după ce au primit promisiuni că solicitările legate de poliţele RCA se vor rezxolva. 

În ultimas perioadă, sute de şoferi de camioane, autobuze, microbuze şi autoturisme au protestat în mai multe judeţe din ţară, inclusiv pe centura Capitalei, faţă de scumpirea poliţelor RCA prin îngreunarera traficului, circulând cu viteză foarte mică. 

Transportatorii au cerut Guvernului să introducă prin Ordonanţă de Urgenţă mai multe măsuri prevăzute în proiectul noii legi a RCA, aflată în dezbatere în comisiile parlamentare. 

Joi, Guvernul a anunţat că va lansa în dezbatere publică un proiect de Ordonanţă de Urgenţă în acest sens. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.