Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat investiţii totale de cel puţin 1,684 miliarde lei pentru operatorul de transport şi sistem Transelectrica şi operatorii de distribuţie a energiei electrice concesionari, pentru anul 2021, a anunţat miercuri ANRE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, operatorii reţelelor de transport şi de distribuţie a energiei electrice au efectuat în anul 2020 investiţii totale în valoare de 1,563 miliarde lei, adică peste 99% faţă de valoarea prognozată de 1,572 miliarde lei.

"ANRE a aprobat pentru operatorul de transport şi sistem şi operatorii de distribuţie a energiei electrice concesionari, pentru anul 2021, investiţii totale de cel puţin 1,684 miliarde lei. Lucrările de investiţii au ca scop îmbunătăţirea indicatorilor de performanţă a serviciului, a siguranţei în funcţionare, reducerea costurilor de operare şi mentenanţă, întărirea reţelelor pentru creşterea capacităţii de racordare la reţea a utilizatorilor, creşterea eficienţei energetice şi realizarea sistemelor de măsurare inteligentă", precizează ANRE.

Mai multe informaţii despre evenimentele din domeniul energiei vor fi prezentate în cadrul videoconferinţei News.ro Energy Road  - Energie la tine acasă, care va avea loc pe 30 martie, începând cu ora 10.00.

Investiţiile planificate se vor realiza din surse proprii.

Astfel, Transelectrica estimează investiţii de 330 milioane lei în acest an, E-Distribuţie Muntenia - 215 milioane lei, E-Distribuţie Banat - 127 milioane lei, E-Distribuţie Dobrogea - 105 milioane lei, Delgaz Grid - 150 milioane lei, Distribuţie Energie Oltenia - 207 milioane lei, Distribuţie Energie România - zona Muntenia Nord - 176 milioane lei, Distribuţie Energie România - zona Transilvania Nord - 187 milioane lei, Distribuţie Energie România - zona Transilvania Sud - 187 milioane lei.

"Suplimentar faţă de planul anual de investiţii aprobat pentru fiecare operator de distribuţie, operatorii au obligaţia  de a  finanţa  realizarea instalaţiilor de racordare a clienţilor casnici precum şi a clienţilor finali noncasnici a căror instalaţie de racordare este mai mică de 2.500 metri", mai arată ANRE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.