Transelectrica a anunţat, miercuri, că agenţia de evaluare Moody’s Investors Service reconfirmă, pentru al doilea an consecutiv, ratingul Ba1 al companiei, cu perspectivã pozitivă, care se traduce printr-un profil de risc de afaceri scăzut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ratingul Ba1 cu perspectivă pozitivă se traduce printr-un profil de risc de afaceri scãzut având în vedere importanţa strategică a companiei, prin îmbunătăţirea continuă a cadrului de reglementare, precum şi de beneficiul dat de suportul guvernamental în caz de dificultăţi financiare.

Agenţia de rating observă, de asemenea, şi o creştere a nivelului de transparenţă.

”Obţinerea acestui rating valideazã eforturile companiei de a menţine şi a îmbunãtãţi performanţa financiarã prin care este asiguratã o lichiditate optimã, astfel încât este susţinutã acţiunea operaţionalã şi în egalã mãsurã sunt asigurate fondurile necesare finanţãrii proiectelor de investiţii”, se arată în comunicat.

Claudia Anastase, director general executiv al Transelectrica, a subliniat că firma face eforturi să creeze un cadru optim de comunicare cu reglementatorii.

”Transelectrica face eforturi considerabile sã creeze un cadru optim al comunicãrii cu reglementatorul pentru a ne face înţeleşi, pentru a prezenta cât mai bine care sunt nevoile companiei în asigurarea transportului energiei electrice, funcţionarea sistemului şi a pieţei, precum şi în garantarea siguranţei Sistemului Electroenergetic. Prin implementarea planului ambiţios de investiţii al companiei, ne aşteptãm ca încrederea finanţatorilor de pe pieţele financiare şi de capital sã se menţinã la acelaşi nivel, iar Transelectrica sã beneficieze de cele mai bune condiţii de finanţare”, a declarat Claudia Anastase.

Ratingul acordat de Agenţia Moody’s Companiei confirmã astfel un profil financiar solid şi un grad redus de îndatorare. Totodatã, agenţia de rating constatã o ameliorare a cadrului de reglementare şi o creştere a transparenţei comunicãrii între reglementatori şi operatorii de transport şi de sistem Transelectrica.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.