Transportatorul naţional de energie electrică, Transelectrica, a anunţat luni că a pus în funcţiune al doilea transformator la staţia electrică de transformare 400/220/110/20 kV Sibiu Sud, investiţe de 15 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Capacitatea de transfer la interfaţa dintre reţeaua electrică de transport şi cea de distribuţie, precum şi capacitatea de racordare a unor noi centrale electrice din zona Sibiu înregistrează de la sfârşitul săptămânii trecute o creştere cumulată de până la 200 MW. Acest obiectiv a fost atins prin punerea în funcţiune a celui de-al doilea transformator 250 MVA, 400/110 kV în Staţia Electrică de Transformare 400/220/110/20 kV Sibiu Sud. Este vorba despre o investiţie de aproximativ 15 milioane de lei, realizată din fonduri proprii şi finalizată la 27 august 2021, când au fost trecute cu succes toate probele de funcţionare”, informează compania.

Investiţia a fost realizată cu contractorii Smart SA, ABB Power Grid SRL, Retrasib SA Sibiu, GE Energy, Farben SRL.

”Operaţionalizarea acestui echipament contribuie la: creşterea siguranţei în alimentarea cu energie electrică a zonei Sibiu şi a calităţii energiei electrice livrate; creşterea capacitaţii de transfer la interfaţa dintre reţeaua electrică de transport şi cea de distribuţie, care creează premisele dezvoltării economice a zonei Sibiu; creşterea capacitaţii de racordare de centrale electrice în zona Sibiu, cu precădere a celor regenerabile, cu impact major asupra reducerii poluării şi de creştere a calităţii vieţii în zonă”, menţionează compania.

Pentru anul 2021, Transelectrica şi-a propus un plan anual de investiţii de peste 307 milioane de lei.

Transelectrica a înregistrat, în prima parte a anului, un profit net de 104 milioane lei, în scădere cu 10% faţă de perioada similară a anului anterior. Veniturile operaţionale au urcat cu 30%, la 1,42 miliarde lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.