Toyota România susţine, în urma percheziţiilor făcute, joi, de poliţişti, în Bucureşti şi în 22 de judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul gestionării uleiurilor uzate cu prejudiciu de aproximativ 29 de milioane de euro, la societăţi comerciale, printre care şi la reprezentanţe ale Mercedes şi Toyota, că au fost puse la dispoziţia anchetatorilor toate documentele solicitate. Reprezentanţii companiei spun că toate obligaţiile de declarare şi plată către Administraţia Fondului de Mediu „au fost îndeplinite cu sinceritate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ca urmare a solicitărilor efectuate de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Toyota România a pus la dispoziţie, cu promptitudine şi bună credinţă, toate documentele solicitate de către organele de cercetare penală. Precizăm că în relaţia cu Administraţia Fondului de Mediu, obligaţiile de declarare şi plată au fost îndeplinite cu sinceritate, nepunându-se problema veridicităţii şi legalităţii operaţiunilor de gestionare a uleiurilor uzate. Pe această cale, menţionăm că vom continua să răspundem de fiecare dată cu promptitudine şi transparenţă solicitărilor venite din partea organelor de control”, a transmis Toyota România.

Anchetatorii au făcut, joi, percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Galaţi, Mureş, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş şi Vrancea, la sediile sociale şi la punctele de lucru a 17 societăţi comerciale implicate în activitatea de colectare, valorificare sau eliminare a uleiurilor uzate, care emiteau certificate de gestionare a acestor uleiuri.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Potrivit Poliţiei Române, au fost ridicate înscrisuri de la 44 de firme importatoare de uleiuri industriale, care au beneficiat de astfel de certificate emise de societăţile implicate în activitatea de colectare, valorificare sau eliminare a uleiurilor.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că unii operatori economici care au introdus uleiuri industriale pe piaţa naţională ar fi evidenţiat în actele contabile şi în alte documente legale operaţiuni fictive care atestau îndeplinirea obligaţiilor privind gestionarea uleiurilor uzate.

În acest mod, firmele importatoare s-ar fi sustras de la plata taxei de 2 lei/litru către Fondul pentru Mediu, în vigoare în perioada 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2013, pentru diferenţa dintre cantităţile corespunzătoare obligaţiilor anuale de gestionare şi cantităţile de uleiuri uzate gestionate.

Prejudiciul cauzat bugetului Fondului pentru Mediu este de aproximativ 29 de milioane de euro.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că au fost ridicate documente şi de la reprezentanţa Mercedes din Voluntari şi de la reprezentanţa Toyota din Pipera.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.