Toyota Motor îşi propune să introducă pe piaţă 10 noi modele de vehicule electrice cu baterii până în 2026, a declarat vineri un director executiv, în timp ce producătorul auto japonez caută să ajungă din urmă alţi producători auto mari pe piaţa vehiculelor electrice, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toyota va înfiinţa, de asemenea, o unitate nouă, specializată, care să se concentreze pe vehiculele electrice cu baterii şi ţinteşte producţia anuală de 1,5 milioane de maşini alimentate cu baterii până în 2026, a declarat Hiroki Nakajima, directorul de tehnologie al companiei, într-un briefing.

Creşterea ar marca o creştere semnificativă faţă de nivelurile actuale de vehicule electrice ale Toyota.

Producătorul auto japonez, cel mai mare din lume în funcţie de vânzări, a respins criticile că a fost prea lent pentru a accepta vehiculele alimentate cu baterii.

Toyota susţine că o combinaţie de opţiuni - inclusiv hibrizi pe benzină-electric, are mai mult sens pentru baza sa globală de clienţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.