Egiptul a devenit destinaţia preferată de turiştii români care îşi doresc să meargă într-un loc călduros şi exotic în perioada de toamnă şi primăvară, la preţuri accesibile. Potrivit datelor touroperatorului IRI Travel, preţurile concurează cu cele din Grecia şi Bulgaria, astfel că cea mai ieftină vacanţă costă sub 300 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Egiptul este destinaţia preferată de românii care îşi doresc să meargă într-un loc călduros şi exotic în perioada de toamnă şi primăvară la preţuri accesibile. Ţara din nordul Africii atrage turiştii români cu preţuri care concurează cu cele din Grecia şi Bulgaria", arată touroperatorul IRI Travel.

Un sejur de 7 nopţi cu servicii de masă all inclusive la un hotel de 4 stele porneşte de la 325 de euro de persoană, în timp ce la hotelurile de 5 stele, preţul vacanţei creşte cu cel puţin 40 de euro de persoană.

Cea mai ieftină vacanţă în Egipt costă sub 300 de euro. Astfel, un sejur în Hurghada, la un hotel de trei stele, porneşte de la 291 euro/persoană şi de la 366 euro/persoană la un hotel de cinci stele.

Românii aleg în principal staţiunile Hurghada şi Sharm El-Sheikh, dar recent şi-a făcut loc în oferta turoperatorilor români şi staţiunea Marsa Alam. Tot mai mulţi transportatori aerieni îşi modifică şi ei oferta de zbor, astfel încât să cuprindă şi această staţiune, cea mai sudică dintre cele trei.

„Clima foarte prietenoasă din această perioadă si preţurile scăzute practicate de resorturile egiptene îi conving pe români să-şi dorească încă o vacanţă la mare. În această lună temperaturile încă pot depăşi 30 de grade în Sharm El-Sheikh şi Hurghada, iar în Marsa Alam, mai la sud, ele sunt mai ridicate cu câteva grade”, a declarat Lucian Bădircea, CEO IRI Travel.

În ceea ce priveşte condiţiile de călătorie în Egipt, turiştii români trebuie să aibă cel puţin 14 zile de la ultima doză de vaccin (prima pentru Johnson & Johnson sau a doua pentru Pfizer BioNTech, Moderna sau AstraZeneca) sau test PCR negativ recoltat cu maximum 72 ore înainte de intrarea în Egipt.

La întoarcerea în România nu se solicită certificatul verde. Egiptul este pe lista verde a României.

În Sharm El-Sheikh, o vacanţă porneşte de la 487 euro/ sejur/persoană la un hotel de patru stele şi de la 554 euro/ sejur/persoană la cinci stele.

În Marsa Alam, oferta la un hotel de patru stele pleacă de la 563 euro/ sejur/persoană şi de la 570 euro/ sejur/persoană la cinci stele.

Tarifele includ biletul avion cu cursă directă, taxe de aeroport, bagaj de mână şi de cală, transfer aeroport-hotel-aeroport, 7 nopţi de cazare, servicii de masă all Inclusive, asistenţă turistică în limba română.

„Cele mai interesante excursii opţionale în Egipt sunt cele la Marile Piramide, la Luxor, în Valea Regilor şi la Templul de la Karnak, safari-ul în deşert într-un sat de beduini. Excursiile acestea pornesc de la câteva zeci de euro de persoană şi pot ajunge la câteva sute de euro, în funcţie de preferinţele fiecărui turist”, mai spune CEO-ul IRI Travel, Lucian Bădîrcea.

De asemenea, se pot face excursii cu ambarcaţiuni sau cu submarinul turistic în Marea Roşie, unde poate fi admirată varietatea de peşti şi corali pe care lumea subacvatică o ascunde.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.