Premierul britanic Theresa May i-a spus preşedintelui american Donald Trump, într-o discuţie telefonică, că este profund îngrijorată de anunţul acestuia privind introducerea unor tarife pentru importurile de oţel şi aluminiu, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Primul ministru şi-a exprimat profunda îngrijorare legată de anunţul preşedintelui referitor la tarifele pentru oţel şi aluminiu”, a spus un purtător de cuvânt al biroului premierului May.

Potrivit premierului britanic, acţiunea multilaterală este singura cale pentru a rezolva problema supracapacităţii globale, în interesul tuturor părţilor.

Trump a anunţat joi că va impune tarife de 25% pentru importurile de oţel şi de 10% pentru cele de aluminiu. Informaţia a provocat scăderea preţurilor acţiunilor, investitorii pregătindu-se pentru posibilitatea declanşării unui război comercial.

Uniunea Europeană a avertizat la rândul ei că se pregăteşte să impună tarife pentru bourbon, motocicletele Harley-Davidson şi blugii Levi's, ca reacţie la taxele vamale anunţate de preşedintele Trump pentru importurile de oţel şi aluminiu.

La rândul său, Trump a scris sâmbătă, pe Twitter, că ar putea impune taxe vamale pentru importurile de automobile, dacă liderii europeni vor mări tarifele pentru bunurile americane.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.