Premierul britanic Theresa May a avertizat că dacă parlamentarii vor respinge acordul Brexitului săptămâna viitoare „nimeni nu ştie ce se va întâmpla” şi că Marea Britanie s-ar putea să nu mai părăsească UE deloc, scrie The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul le-a transmis parlamentarilor că ar trebui să treacă „peste amărăciunea” dezbaterii şi să susţină acordul pentru ca ţara să poartă merge mai departe.

May a avut însă şi un mesaj către UE, în care cere blocului european să fie mai deschisă pentru a se găsi un compromis.

Vorbind la Grimsby, May a afirmat că Parlamentul „va avea o alegere crucială: să susţină acordul Brexitului sau să îl respingă”.

„S-ar putea să nu părăsim UE timp de mai multe luni, s-ar putea să o părăsim fără protecţiile oferite de un acord. S-ar putea să nu plecăm niciodată”, a precizat May.

May le-a amintit parlamentarilor că 33,5 milioane de oameni au participat la referendumul din 2016 şi că votul a fost în favoarea ieşirii din UE.

May a declarat: „Brexitul nu aparţine parlamentarilor. Aparţine întregii ţări. Aparţine oamenilor care au votat în favoarea sa şi doresc să fie implementat, pentru a ne îndrepta spre un viitor prosper”.

„Şi acel viitor mai prosper aparţine de asemenea celor care au votat împotriva Brexitului şi care se aşteaptă ca politicienii să ajungă la compromisuri pentru a uni ţara”, a precizat May.

Concentrându-se asupra Bruxellesului, May a declarat: „Liderii europeni mi-au transmis că se îngrijorează că trece timpul şi că avem doar o şansă să procedăm corect. Mesajul meu către ei este următorul: acesta este momentul să acţionăm”.

„Am lucrat din greu împreună timp de peste doi ani pentru acest acord. Este un acord vast care aduce o ieşire ordonată din UE şi creează o platformă pentru o viitoare relaţie ambiţioasă”, a precizat May.

„Este nevoie doar de încă un efort, pentru a gestiona ultimele îngrijorări ale parlamentului nostru. Haideţi să dăm tot. Haideţi să facem ce este necesar pentru ca parlamentarii să susţină acordul marţi”, a declarat ea.

Downing Street a confirmat că prim-ministrul a vorbit la telefon cu omologii săi din Bulgaria, Danemarca şi Portugalia joi seara şi este aşteptată să aibă alte convorbiri telefonice cu liderii UE în următoarele zile

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.