Tesla a anunţat vineri că a fost citată de Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) în legătură cu estimările referitoare la producţia de automobile M3 în 2017, care nu au fost îndeplinite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

SEC a emis citaţii legate de ”unele previziuni care au fost făcute pentru producţia de M3 în 2017 şi alte declaraţii referitoare la producţia de M3”, a anunţat Tesla vineri, în declaraţia trimestrială depusă la autorităţile de reglementare. Citaţiile obligă companiile să pună la dispoziţia autorităţilor documentele solicitate de agenţie.

SEC a emis citaţii şi în legătură cu declaraţiile directorului general Elon Musk referitoare la intenţia sa de a retrage Tesla de la bursă.

Atât SEC cât şi Departamentul de Justiţie cercetează dacă Tesla a indus în eroare investitorii în legătură cu afecerile companiei.

”După ştiinţa noastră, nicio agenţie guvernamentală, în nicio investigaţie în curs, nu a ajuns la concluzia că ar fi avut loc vreo ilegalitate”, subliniază declaraţia depusă de Tesla.

Reprezentanţii SEC au refuzat să comenteze.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.