Producătorul american de automobile electrice Tesla caută locaţii pentru o posibilă fabrică în landul german Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat stat german, a relatat publicaţia Rheinische Post, citând persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit publicaţiei, au avut loc deja primele inspecţii.

Purtătorii de cuvânt ai Tesla dn Europa nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a afirmat pe Twitter, în aprilie, că producătorul auto analizează posibilitatea de a construi o fabrică în Germania.

Anul trecut, Musk a afirmat că Germania este principala opţiune a companiei în Europa pentru construcţia unei Gigafabrici, adăugând că ”graniţa franco-germană ar fi o opţiune justificată, aproape de ţările Benelux”.

Landul Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat stat german, are graniţe cu Olanda şi Belgia.

Tesla mai caută locaţii şi în landul Saxonia Inferioară, care are graniţă cu Olanda, a declarat ministrul Economiei, Bernd Althusmann, la începutul acestei săptămâni.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.