Tesla ar fi plătit o firmă de consultanţă pentru a monitoriza interacţiunile angajaţilor pe Facebook atunci când unii dintre ei doreau să formeze un sindicat la fabrica companiei din Fremont, California, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CNBC a invocat facturi şi „alte documente” care arată că MWW PR a monitorizat discuţiile angajaţilor de pe platformă cu privire la practicile de lucru ale companiei şi un proces pentru hărţuire sexuală. MWW PR a urmărit conversaţiile angajaţilor într-un grup de Facebook al angajaţilor Tesla din 2017 până în 2018.

Tesla şi MWW PR nu au răspuns imediat solicitării CNN Business de a comenta aceste informaţii. Tesla nu a răspuns nici unei solicitări similare a CNBC.

Într-o declaraţie pentru CNBC, MWW PR a declarat că „s-a consultat cu Tesla în 2017-2018 cu privire la un angajament amplu de comunicare internă într-o perioadă de creştere rapidă a companiei.
„Este o practică obişnuită să fie analizată acoperirea media şi conversaţia socială publică despre o companie pentru a obţine informaţii despre problemele şi percepţiile părţilor interesate cu privire la brand”, a transmis firma.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.