Tesla a dat în judecată guvernul Statelor Unite şi pe reprezentantul pentru Comerţ al SUA Robert Lighthizer, din cauza tarifelor aplicate de administraţia Trump produselor importate de companie din China, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul de automobile electrice vrea ca instanţa să anuleze două tarife impuse de administraţia Trump şi să returneze, cu dobândă, fondurile plătite de Tesla din cazua acestor tarife, potrivit procesului înregistrat la Curtea pentru Comerţ Internaţional a Statelor Unite.

Tarifele respective sunt cunoscute ca Lista 3 şi Lista 4.

Lista 3 a intrat în vigoare în 2018 şi impune în prezent tarife de 25% pentru bunuri importate din China în valoare de 200 de miliarde de dolari.

Lista 4 a intrat în vigoare în 2019 şi constă în prezent în tarife de 7,5% pentru importuri din China de 120 de miliarde de dolari.

Ambele liste includ sute de produse extrem de specifice, de la materii prime la componente electronice. Reclamaţia Tesla nu descrie pentru ce produse a plătit compania tarife şi nici suma plătită.

Tesla şi biroul Reprezentantului pentru Comerţ al SUA nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.