Termocentrala Paroşeni din judeţul Hunedoara a fost amendată cu 80.000 de lei de către comisarii Gărzii de Mediu, pentru nerespectarea prevederilor din Autorizaţia de Mediu. Prefectura Hunedoara a transmis că activitatea unităţii nu este pusă în pericol, dar trebuie să se deruleze cu respectarea legislaţiei de mediu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Urmare a controlului efectuat de comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean Hunedoara al Gărzii Naţionale de Mediu în perioada 01-03.02.2022 la operatorul economic SUCURSALA ELECTROCENTRALE PAROŞENI aparţinând SCEH SA (în insolvenţă) s-a constatat că nu sunt respectate condiţiile prevăzute de Autorizaţia Integrată de Mediu (AIM) emisă de Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara (APM Hunedoara), cu privire la monitorizarea emisiilor în aer şi la monitorizarea tehnologică. Facem precizarea că acest obiectiv intră sub incidenţa Directivei IED deţinând în funcţiune o instalaţie mare de ardere (IMA 2) pentru producerea energiei electrice utilizând drept combustibil solid cărbunele”, au transmis, marţi, reprezentanţii Gărzii de Mediu.  

Comisarii au aplicat operatorului economic SCEH SA o sancţiune contravenţională principală, în cuantum de 80.000 de lei, şi o sancţiune complementară (propunere de suspendare/anulare a actului de reglementare) conform legii, fiind stabilită măsura de respectare întocmai şi în totalitate a prevederilor AIM.  

Prefectura Hunedoara a transmis, printr-un comunicat, că Sucursala Electrocentrale Paroşeni nu îşi va întrerupe activitatea de producere a energiei electrice, dar trebuie să respecte normele de protecţie a mediului înconjurător  

“Sucursala Electrocentrale Paroşeni va funcţiona în continuare şi nu există niciun motiv de îngrijorare privind întreruperea activităţii de producere a energiei electrice. Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, îi asigură pe toţi angajaţii Complexului Energetic Hunedoara, mineri şi energeticieni, că Instituţia Prefectului va urmări îndeaproape şi cu atenţie ca toate măsurile luate pentru ca activitatea Termocentralei Paroşeni să se desfăşoare în continuare fără întreruperi, dar cu respectarea legii privind condiţiile de mediu. Trebuie păstrat un echilibru legal din punct de vedere al funcţionării termocentralei şi al conformării privind respectarea normelor de protecţie a mediului înconjurător”, se arată în comunicat.  

Sursa citată a menţionat că atât Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu cât şi Agenţia pentru Protecţia Mediului trebuie să urmărească în continuare ca Termocentrala Paroşeni să acţioneze pentru a lua toate măsurile tehnice pentru a se încadra în cerinţele normelor europene şi naţionale în domeniul protecţiei mediului.   

“Pentru instituţiile statului, activitatea Complexului Energetic Hunedoara, implicit a Termocentralei Paroşeni, este foarte importantă şi în acest moment sunt asigurate toate condiţiile pentru ca exploatarea cărbunelui şi producerea energiei electrice să se desfăşoare în continuare”, a mai precizat Prefectura Hunedoara.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.