O companie cu sediul în Dubai, Emiratele Arabe Unite, a construit şi pus în funcţiune un terminal intermodal care va deservi firme din zona Transilvaniei. Terminalul, aflat în apropierea nodului rutier al autostrăzii A 10 Sebeş – Turda şi a magistralei feroviare 300, a primit deja primele containere aduse pe cale ferată din portul Constanţa. Inaugurarea oficială a terminalului este programată pentru luna mai, scrie Ziarul Unirea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Investiţia în terminalul intermodal de la Decea, în comuna Miraslău din judeţul Alba, a fost realizată de compania DP World cu sediul în Dubai. Pe un teren pus la dispoziţie de administraţia locală din Miraslău, la 10 kilometri de Aiud, aproape de nodul rutier al autostrăzii A 10 Sebeş – Turda şi de magistrala feroviară 300, electrificată, a fost construit un terminal care a costat 20 de milioane de euro. 
Ziarul Unirea notează, citându-l pe managerul terminalului, Adrian Horneţ, că terminalul a devenit operaţional începând din 19 martie, când au fost descărcate primele containere de pe vagoane sosite de la Constanţa. 
Horneţ a precizat că inaugurarea oficială a terminalului va avea loc pe 17 mai, dar până la data deschiderii oficiale aici se vor face operaţiuni cu mărfuri.
„Pe lângă terminalul intermodal care va acoperi o suprafaţă de peste 8 hectare, parcul logistic va cuprinde şi diverse alte facilităţi pentru producţie şi viitoare dezvoltări logistice care vor ocupa o suprafaţă totală de aproape 27 de hectare. Terminalul va deservi companiile cu activitate de producţie şi comercianţii din judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Hunedoara, Mureş şi Sibiu şi va conecta, prin transport feroviar sau rutier, parcul logistic de Marea Neagră, prin Portul Constanţa, iar în vest, către alte porturi din Europa, marfa ajungând apoi oriunde în lume”, scrie Ziarul Unirea.
Iniţial, terminalul va fi deservit de 30 de angajaţi, dar investitorul şi-a propus ca în 10 ani numărul salariaţilor să ajungă la 300-400. În primii 3 ani, vor putea fi operate 6 trenuri săptămânal, terminalul având o capacitate de 50.000 de containere pe an, cu o capacitate de stocare de 3.000 de containere.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.