TeraSteel, parte a Grupului TeraPlast, unul dintre cei mai importanţi producători de panouri termoizolante, structuri zincate şi hale la cheie, a anunţat, marţi, că 54% dintre comenzile de hale la cheie provind din străinătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a avut o creştere de 13% a suprafeţei medii a halelor la cheie realizate în 2018, pe fondul cererii mai mari şi a creşterii capacităţii de producţie.

”Astfel, suprafaţa medie a halelor realizate a crescut de la 590 metri pătraţi în 2017, la 670 metri pătraţi la finele anului trecut. Comenzile din afara ţării le-au întrecut pe cele de pe plan local, 54% din comenzile de hale la cheie TeraSteel provenind din străinătate”, se arată în comunicat.

Halele la cheie marca TeraSteel au avut predominant destinaţii de hale de depozitare, care au reprezentat cea mai mare proporţie din numărul de comenzi, urmate de halele de producţie şi cele destinate industriei uşoare. O evoluţie interesantă a avut piaţa din Ungaria, unde programele de accesare de fonduri europene au influenţat destinaţiile halelor contractate, clienţii orientându-se spre ferme solare şi clădiri agrozootehnice.

”Lansarea, în 2015, a conceptului de hale la cheie s-a dovedit a fi un pariu câştigător pentru TeraSteel. Contractarea de hale la cheie a intrat pe un trend crescător începând cu 2017 şi a continuat şi în 2018. Evoluţia din primele luni ale anului ne face să fim optimişti şi estimăm că 2019 se va înscrie în aceeaşi linie cu anii precedenţi. Cu toate acestea, estimările indică o contracţie de 4-5% a sectorului de construcţii în acest an, scădere provocată de mai multe cauze, de la evoluţia internă a economiei, la creşterea constantă a preţului materialelor de construcţii şi până la o eventuală scădere a puterii de cumpărare”, a declarat Cosmin Pătroiu, CEO TeraSteel.

TeraSteel a lansat conceptul de hale la cheie în 2015. De atunci şi până în prezent, compania a finalizat peste 130 de astfel de proiecte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.