Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România şi unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor, le va acorda acţionarilor dividende de 9,5 milioane lei din profitul net obţinut anul trecut, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Compania va aloca pentru dividende suma de 9.572.712 lei, în creştere cu 20,71% faţă de valoarea alocată anul trecut. În contextul în care numărul total de acţiuni a crescut cu 50% în 2016, ca urmare a distribuirii de acţiuni gratuite, valoarea dividendului brut pe acţiune este de 0,0169 lei”, arată raportul societăţii.

Teraplast va începe plata dividendelor pe 9 iunie.

Compania a desemnat Banca Transilvania ca agent de plată pentru distribuţia dividendelor din profitul aferent anului 2016.

Grupul Teraplast a obţinut anul trecut un profit net de 40,3 milioane lei, la afaceri de 398,9 milioane lei, arată rezultatele financiare preliminare.

Grupul include compania Teraplast, subsidiara TeraSteel (nouă denumire a Plastsistem începând cu ianuarie 2017), subsidiara TeraGlass, subsidiara Teraplast Logistic şi Politub (entitate controlată în comun sub formă de asociere în participaţie).

Din anul 2008, compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu simbolul TRP, având în prezent o capitalizare de 322,8 milioane lei.

Cel mai mare acţionar al Teraplast este omul de afaceri Dorel Goia, cu o participaţie de 46,77%, în timp ce fondul KJK Fund II are o participaţie de 10,03%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.