Acţionarii TeraPlast, unul dintre cei mai mari producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi totodată cel mai mare procesator de PVC din România, au aprobat majorarea capitalului social cu 21,33 milioane lei, până la 107,02 milioane lei, pentru susţinerea activităţii curente a societăţii, arată un document publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). De asemenea, acţionarii au prelungit cu încă un an mandatul membrilor Consiliului de Adiministraţie TeraPlast.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, în şedinţa de vineri, acţionarii au aprobat ”majorarea capitalului social cu suma de 21.333.483 lei, prin emisiunea a 213.334.832 acţiuni noi, cu valoarea nominală de 0,10 lei/acţiune, precum şi stabilirea unui preţ în valoare de 0,40 lei pentru compensarea fracţiunilor de acţiuni rezultate în urma aplicării algoritmului şi rotunjirii rezultatelor la întregul inferior, conform prevederilor legale în vigoare. Majorarea capitalului social se va realiza prin încorporarea rezervelor în sumă de 21.333.483 lei, constituite din profitul net al anilor anteriori şi emisiunea a 213.334.832 acţiuni noi, cu valoarea nominală de 0,10 lei/acţiune”, se precizează în raport.

Actiunile nou emise nu vor modifica procentele de deţinere ale acţionarilor şi se vor distribui gratuit tuturor acţionarilor societăţii, arată documentul.

”La calcularea valorii cu care se majorează capitalul social s-a avut în vedere numărul de acţiuni emise de societate, din care s-a scăzut un număr de 3.571.114 acţiuni pe care Teraplast le-a răscumpărat şi le deţine la data prezentei, în baza programului stock option plan aprobat prin Hotărârea AGEA nr.1 din 21 septembrie 2017 ţinând cont de faptul că acţiunile proprii nu dau drept la dividende sau alte drepturi”, mai anunţă compania.

De asemenea, în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor a fost prelungit cu încă un an mandatul membrilor Consiliului de Adiministraţie TeraPlast.

Conform Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, actuala componenţă a Consiliului de Administraţie al TeraPlast este următoarea: Dorel Goia, societatea RSL Capital Advisors, reprezentată prin Răzvan Ştefan Lefter, Magda-Eugenia Palfi-Ţîrău (Raiffeisen Bank), Sorin Olaru (managing partner Cetus Capital) şi Alexandru Stânean (directorul geenral al TeraPlast.

Noul membru intrat în structura Consiliului de Administraţie al TeraPlast este Alexandru Stânean, care va deveni administrator, după ce, din luna iulie a acestui an şi până în prezent, a fost administrator provizoriu.

Stânean, de profesie economist, şi-a început activitatea în cadrul TeraPlast în 2007 şi a ocupat, pe rând, diverse poziţii în top managementul companiilor din Grup. În perioada 2014 – 2016, în care a condus echipa Grupului TeraPlast, profitul net consolidat a crescut de la 3,5 la 8,6 milioane de euro, iar cifra de afaceri a crescut de la 73,5 milioane de euro la 87,8 milioane de euro.

Durata de valabilitate a mandatului membrilor Consiliului de Administraţie este de un an, până la data de 14 septembrie 2019.

Grupul TeraPlast a deschis în octombrie 2017 TeraSteel Serbia, prima fabrică aflată integral în proprietatea unei firme româneşti, inaugurată după 1990.

Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup - TeraPlast - este listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TRP.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.