Grupul TeraPlast a finalizat tranzacţia pin care a vândut divizia de produse din oţel către grupul irlandez Kingspan Group, pe care a încasat 373 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Grupul TeraPlast anunţă finalizarea tranzacţiei de vânzare a diviziei de produse din oţel către Kingspan Group. În 26 februarie, acţiunile TeraPlast în TeraSteel România şi Serbia, respectiv Wetterbest, au fost transferate către Kingspan, moment în care a fost plătit preţul tranzacţiei, de 373 milioane de lei", a informat compania.

În urma vânzării,Grupul TeraPlast va fi redimensionat şi îşi continuă activitatea prin companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraPlast Folii Biodegradabile şi Somplast, cu o concentrare puternică pe produsele din mase plastice, un domeniu cu un mare potenţial de creştere.

"După un 2020 cu rezultate record în istoria Grupului TeraPlast, finalizarea acestei tranzacţii completează veştile bune pe care le aducem în luna februarie acţionarilor noştri. Avem resurse financiare atât pentru a ne finanţa planurile de dezvoltare, cât şi pentru a acorda dividend special pentru acţionarii noştri. Lucrăm intens la implementarea investiţiilor co-finanţate prin ajutor de stat. Avem deja o linie nouă în funcţiune, restul tehnologiei urmând să sosească până la finalul lunii septembrie. În total, investim 165 de milioane de lei în TeraPlast şi Somplast. Practic, investim peste 25% din cifra de afaceri bugetată pentru 2021 si generăm circa 200 locuri de muncă. Dacă toate companiile din România ar face acelaşi lucru, ar însemna investiţii de 445 de miliarde de lei pe an în economia românească. Aşa am putea să ajungem Polonia ca performanţe economice. Prin aceste investiţii şi minim 2 achiziţii pe care le planificăm, vom recupera cifra de afaceri şi EBITDA business-urilor vândute", a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Pentru întreg anul 2021, cifra de afaceri bugetată a Grupului TeraPlast este de 636,2 milioane de lei, cu 60% mai mare decât în 2020. Pentru aceeaşi perioadă, EBITDA bugetată a grupului este de 89,1 milioane de lei, cu 58% peste nivelul atins în anul precedent.

Profitul generat de tranzacţia cu Kingspan va fi contabilizat în situaţiile financiare aferente trimestrului I din 2021.

De asemenea, acordarea unui dividend special din profitul excepţional va fi supusă aprobării Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, după auditarea rezultatelor din trimestrul I al anului 2021.

Investiţiile de 165 milioane de lei programate în acest an în TeraPlast şi Somplast vor genera o creştere a capacităţii de producţie chiar şi cu 50% pentru anumite activităţi. În cel mai scurt timp, Grupul TeraPlast îşi propune să ajungă la o cifră de afaceri de 1 miliard de lei şi o EBITDA de 130 milioane de lei.

Pe lângă creşterile organice care vor contribui la îmbunătăţirea rezultatelor, departamentul de fuziuni şi achiziţii al gupului analizează mai multe posibile preluări de firme.

"Având în vedere performanţa economică excelentă a Grupului TeraPlast suntem convinşi că vom putea accesa uşor finanţarela costuri reduse pentru orice eventuală achiziţie sau investiţie suplimentară", a subliniat Alexandru Stânean.

Grupul TeraPlast este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraPlast Folii Biodegradabile şi Somplast. Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.