Grupul Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România şi unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţă construcţiilor şi instalaţiilor, împreună cu subsidiara Terasteel au semnat joi un contract de vânzare-cumpărare de acţiuni cu New Socotub, pentru achiziţia pachetului reprezentând 50% din capitalul social al subsidiarei Politub, a anunţat vineri compania care a mai precizat că în urmă acestei tranzacţii, Teraplast va avea o participaţie de 99,99% din capitalul social al Politub, iar Terasteel o participaţie de 00,01%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Unul dintre principalele motive care au stat la bază acestei decizii a fost dorinţă grupului de a avea un mai mare control asupra companiei, respectiv de a implementa deciziile de management mai rapid şi eficient, pentru a fi ȋn acord cu cerinţele actuale ale pieţei. De asemenea, un alt factor important avut în vedere este dezvoltarea acestui segment de produse”, a declarat directorul general al Teraplast, Mirela Pop.

Reprezentanţii Teraplast mai spun că această achiziţie era prevăzută în planul de investiţii a grupului, Politub S.A. fiind un jucător important pe piaţă ţevilor de apă şi gaz. În 2016, Politub a realizat o cifră de afaceri de 49 milioane lei şi un profit net de 1,75 milioane lei. Fabrica Politub deţine în proprietate 32.800 mp, din care 4.700 de mp fiind hale de producţie.

Compania deţine şase linii de fabricaţie de ţeava de polietilenă. Achiziţia pachetului de acţiuni este condiţionată de obţinerea avizului favorabil de preluare din partea Consiliului Concurenţei.

Teraplast a înregistrat în prima jumătate a acestui an o cifră de afaceri de 171,6 milioane de lei, în scădere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, în contextul reducerii vânzărilor din domeniul lucrărilor de infrastructură. În primele şase luni din 2017, profitul net al Grupului Teraplast a fost de 7,89 milioane de lei, în scădere cu 59% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, iar EBITDA (profitul înainte de dobândă, taxe, depreciere şi amortizări) a fost de 18,3 milioane de lei, în scădere cu 35%.

Grupul Teraplast include societatea Teraplast (producător de ţevi, granule şi profile din PVC), filialele TeraSteel şi Terasteel Serbia (producători de panouri sandwich şi structuri metalice zincate), Teraglass (producător de ferestre şi uşi din PVC), Teraplast Logistic (începând cu iunie 2016 coordonează activităţile logistice ale Grupului) şi Teraplast Ungaria (distribuitor) şi societăţile controlate în comun Politub (producător de ţevi din polietilenă) şi Depaco (producător de ţiglă metalică).

Din anul 2008, compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu simbolul TRP. Cel mai mare acţionar al Teraplast este omul de afaceri Dorel Goia, cu 46,77% din acţiuni, în timp ce fondul KJK Fund II din Luxemburg are o participaţie de 10,03%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.