Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat vineri că nu se poate declara mulţumit de modul în care ANAF colectează banii şi spune că România „are nevoie de şi mai mulţi bani pentru a face şi mai multe, pentru că nevoile sunt foarte mari”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Partea de colectare, categoric putea să fie mult mai bună. Nu pot să mă declar mulţumit şi am să spun ori de câte ori lucrurile stau în această situaţie”, a spus ministrul Finanţelor Publice vineri, referindu-se la activitatea ANAF.
Acesta a precizat că România are nevoie de şi mai mulţi bani. 
 
„Eu am spus că, pe lângă cele 28% din PIB pe care ANAF-ul trebuie să le colecteze, obligaţia ANAF-ului este de a aduce 30%, deci oficial luat în calcu, când am făcut bugetul, 28%, dar obligaţia ANAF-ului este să crească, să aducă măsuri şi mai eficiente pentru a creşte acest procent la 30%. Ştiu că nu este simplu, dar undeva trebuie să începem, pentru că România are nevoie de bani, nu în sensul că nu avem bani să facem ceea ce am promis, dar România are nevoie de şi mai  mulţi bani pentru a face şi mai multe, pentru că nevoile sunt foarte mari”,  a adăugat ministrul Finanţelor. 
 
Teodorovici a spus că o rectificare bugetară va fi făcută la finalul lunii iulie, la fel ca în anul 2015, şi că speră să fie vorba despre o rectificare pozitivă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.