Ministrul Eugen Teodorovici, a afirmat, miercuri, întrebat ce pot face autorităţile în privinţa ROBOR care a crescut din nou, că Ministerul Finanţelor Publice nu are atribuţii în această privinţă, dar că vrea să poarte discuţii pentru a vedea ”exact dacă se poate un mix de politici astfel încât lucrurile să se schimbe”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat, miercuri, cine şi ce ar putea face pentru ca ROBOR să nu mai crească, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorescu, a răspuns: „Ştiţi foarte bine că nu e atributul Ministerului nivelul ROBOR-ului în piaţă, este atributul Băncii Naţionale”.

„Vedem exact dacă se poate un mix de politici astfel încât lucrurile să se schimbe”, a adăugat Teodorovici, referindu-se la dobânda de referinţă.

El a precizat că Guvernul nu poate cere Băncii Naţionale „să facă într-un fel sau altul”.

Ministrul a anunţat că săptămâna viitoare, joi, va avea loc o întănire între premierul Viorica Dăncilă şi echipa acesteia cu guvernatorul BNR şi reprezentanţi ai acestei instituţii, unde se va discuta şi despre ROBOR, precum şi despre inflaţie, modul în care Ministerul Finanţelor şi BNR ar trebui să acţioneze „complementar”.

Indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 2,28%, cel mai mare nivel din 24 octombrie 2014, potrivit datelor publicate miercuri de Banca Naţională a României (BNR).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.