Guvernul trebuie să ia măsurile necesare pentru ca angajaţii part-time cu venituri mici să nu fie obligaţi să vină cu bani pentru a-şi plăti contribuţiile sociale, a declarat joi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, în cadrul şedinţei Consiliului Economic şi Social (CES).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul şedinţei CES se cere aviz consultativ pe Ordonanţa de Urgenţă pe care Guvernul vrea s-o adopte joi, în cadrul şedinţei de la ora 16.00, ca să compenseze scăderile de venituri înregistrate în cazul IT-iştilor, persoanelor cu dizabilităţi, muncitorilor sezonieri şi cercetătorilor.

”Vă mulţumesc că sunteţi dispuşi să discutăm, să analizăm într-un timp foarte scurt, tocmai pentru a evita situaţii care au apărut în ultima perioadă, mai ales în zona de part-time, unde cei cu venituri mici erau puşi în situaţia de a veni cu sume pentru a-şi plăti obligaţiile”, a afirmat Teodorovici.

Ministrul a declarat miercuri că, în ceea ce priveşte salariile IT-iştilor, persoanelor cu dizabilităţi, muncitorilor sezonieri şi cercetătorilor, a fost publicat pe site-ul Ministerului FInanţelor un act normativ care aduce soluţia găsită în dezbatere publică.

Guvernul se reuneşte joi, la ora 16.00, într-o şedinţă în care vrea să adopte Ordonanţa de Urgenţă (OUG) privind situaţia angajaţilor part-time.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.