Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a afirmat, luni, că a observat o lipsă a unei dorinţe de asumare din partea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, în ceea ce priveşte cadrul legislativ pentru înfiinţarea Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legea privind înfiinţarea FSDI a fost atacată la Curtea Constituţională atât de către PNL, USR şi PMP, cât şi de către preşedintele Klaus Iohanniss, iar în 18 iulie CCR a decis că actul normativ este neconstituţional.

Ministerul Finanţelor ar trebui să stabilească cadrul legislativ pentru înfiinţarea FSDI până la finalul acestui an, potrivit obiectivelor asumate. Însă, Teodorovici a spus că este nemulţumit de modul în care lucrează cu ministrul Justiţiei.

”Ne-am angajat ca, până la finalul anului, să fie stabilit cadrul legislativ în ceea ce priveşte acest fond. (...) Însă, am primit din partea Ministerului Justiţiei mai multe observaţii decât este actul în sine. Sunt dezamăgit că am primit de la Ministerul Justiţiei multe aspecte (...)”, a spus ministrul luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Teodorovici a spus că ministrul Tudorel Toader este mai mereu plecat în delegaţie.

”Am avut o discuţie cu Ministerul Justiţiei, dar dânsul a fost plecat în delegaţie. Acum, iar a plecat în delegaţie. Între două deplasări este greu să faci un fond suveran”, a adăugat ministrul.

Ministrul acuză o lipsă de asumare din partea Ministerului Justiţiei.

”Am senzaţia că există o lipsă a dorinţei de asumare. Este un proiect al Guvernului, tot stăm, discutăm (...). Este o fugă de asumare a unor decizii”, a spus ministrul.

Teodorovici consideră că şi în cazul legii insolvenţei există o lipsă de asumare a unui aviz din partea Ministerului Justiţiei.

Proiectul de lege pentru înfiinţarea FSDI a fost finalizat şi lansat la sfârşitul lunii august 2017 în dezbatere publică de Ministerul Finanţelor, instituţia care va supraveghea Fondul. Potrivit proiectului, fondul urma să cuprindă 27 de participaţii minoritare sau majoritare ale statului la companii profitabile, cu o valoare contabilă de circa 45 miliarde lei (9,7 miliarde euro).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.