Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, la Digi24, despre eventuala renunţare la taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, că, dacă se va modifica, va trebui să se discute întâi în coaliţie şi apoi în Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Dacă se va modifica ceva, atunci va trebui să fie o discuţie la nivel de coaliţie, apoi la nivel de guvern şi o decizie în acest sens se va vedea într-o şedinţă de Guvern, dacă va fi cazul. (...) Nimeni nu porneşte de la ideea de modifica din start ceva sau de a nu modifica”, a afirmat Teodorovici.

Întrebat dacă bugetul rezistă fără această taxă de 2%, ministrul Finanţelor a răspuns că, „în cazul în care o astfel de taxă s-ar elimina, ar fi efectul exact invers”.

„Noi am spus de la început, noi nu punem o astfel de prevedere legală pentru a aduce la buget astfel de venituri. Taxa pe lăcomie în cazul băncilor are în buget prevăzută o sumă egală cu 0. Nu am anticipat nimic de a aduce la buget. Noi am impus această taxă pentru a descuraja băncile vizavi de o practică, spunem noi, incorectă faţă de români, cei care îşi iau împrumuturile în lei. (...) Absolut deloc nu afectează”, a mai afirmat acesta.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, miercuri, că a avut o discuţie cu premierul Viorica Dăncilădespre taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, iar aceasta a consimţit că taxa este excesivă şi cel mai probabil se va renunţa la ea.

„Am discutat în prealabil cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă în legătură cu Ordonanţa 114 şi ceea ce vă spun dumneavoastră i-am spus şi dumneaei - nu mă feresc să discutăm, avem un dialog foarte bun şi foarte sincer - şi i-am împărtăşit îngrijorările mele, pentru că o parte din îngrijorările dumneavoastră le-am preluat, prin cei cu care am avut un dialog până acum, şi i-am explicat că această taxă de 2% pe companiile din energie afectează grav posibilităţile de dezvoltare în continuare şi atingerea unor indicatori de performanţă, de profitabilitate care sunt de aşteptat la aceste companii. Şi doamna prim-ministru a consimţit că această taxă este excesivă şi trebuie să analizăm şi cel mai probabil o să renunţăm la această taxă de 2%”, a spus Tăriceanu, la începutul întrevederii cu reprezentanţii Centrului Român al Energiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.