Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, marţi, că Executivul a aprobat, în şedinţa de Guvern, măsura prin care nivelul TVA pentru alimente este redus de la 9% la 5%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul susţine că această măsură a fost luată pentru încurajarea consumului de alimente sănătoase.

"Pentru încurajarea consumului de alimente sănătoase şi pentru impulsionarea vânzării de produse româneşti tradiţionale, montane, eco, bio sau altele, autorizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Guvernul României a decis reducerea la 5% a cotei de TVA pentru livrarea alimentelor, inclusiv băuturi, cu excepţia băuturilor alcoolice, destinate consumului uman şi animal (...)", a spus Teodorovici.

Anterior, în şedinţa de Guvern, premierul Viorica Dăncilă a anunţat reducerea TVA de la 9% la 5% pentru produsele "montane, ecologice, tradiţionale, autorizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale".

"Prin diminuarea cotei de TVA pe întreg lanţul de distribuţie contribuim la reducerea preţului acestor produse şi astfel încurajăm oamenii să consume alimente sănătoase", a spus Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.