Telekom România a anunţat joi că a înregistrat un avans de 3,1% al veniturilor din servicii mobile, în al doilea trimestru, până la 82,4 milioane euro, avans ce reflectă în mare parte veniturile mai mari din segmentul de abonamente şi din ofertele convergente fix-mobil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Veniturile din servicii mobile au crescut cu 3,1% în al doilea trimestru 2018, până la 82,4 milioane euro, reflectând în mare parte veniturile mai mari din segmentul de abonamente şi din ofertele convergente fix-mobil. Creşterea veniturilor din serviciile mobile, atât din serviciile mobile tradiţionale, cât şi din pachetele convergente fix-mobil, reflectă succesul ofertelor #netliberare lansate recent, care au adus pe piaţă acces la internet mobil la preţuri avantajoase şi oferte competitive de servicii mobile”, se arată în comunicat.

În plus, veniturile consolidate ale grupului Telekom Romania în al doilea trimestru au fost de 237,8 milioane de euro, în timp ce EBITDA ajustată s-a ridicat la 37,3 milioane de euro.

”Numărul clienţilor pentru serviciile integrate fix-mobil a crescut cu 40% în al doilea trimestru 2018 faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la 597.000 la sfârşitul lunii iunie 2018. Veniturile aferente au crescut cu 30,1% în al doilea trimestru 2018”, se arată în comunicat.

Totodată, segmentul clienţilor de servicii de televiziune a înregistrat o uşoară descreştere, de 0.5%, în al doilea trimestru, ajungând la 1,46 milioane, cu venituri aferente în scădere cu 8.1% de la un an la altul.

Segmentul de Internet TV (IPTV) a continuat tendinţa ascendentă, cu o creştere de 21% a numărului de clienţi în al doilea trimestru al acestui an comparativ cu anul trecut.

În al doilea trimestru, grupul Telekom Romania a raportat 1,16 milioane de clienţi broadband (fix şi mobil) pentru operaţiunile fixe, în scădere cu 2% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut.

Utilizatorii de voce (inclusiv FMC) au ajuns la 2,096 milioane la finalul celui de-al doilea trimestru al anului, în scădere cu 1% faţă de al doilea trimestru din 2017. Veniturile generate de serviciile de voce fixă au scăzut cu 21,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Principalii competitori ai Telekom, în România, sunt Orange, Vodafone şi Digi Mobil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.