TBI Bank raportează în primul trimestru al anului un profit net trimestrial record de 10,2 milioane euro, cu 40% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Rezultatele financiare consolidate neauditate ale TBI Bank pentru primul trimestru al anului 2022 arată un profit net trimestrial record de 10,2 milioane euro, cu 40% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. În primele trei luni ale anului 2022, TBI a continuat să integreze noi parteneri prin soluţia BNPL (Cumpără acum, plăteşte mai târziu), a inclus noi verticale precum sectorul de lifestyle şi a intrat pe piaţa din Grecia; suntem deja prezenţi în aproape 15.000 de locaţii ale comercianţilor”, arată banca.

În primul trimestru din 2022, TBI Bank a deservit peste un sfert de milion de cereri de finanţare în România şi Bulgaria şi a acordat aproape 120.000 de finanţări. În total, în primele trei luni ale anului 2022 au fost acordate finanţări de 154 de milioane euro, cu 40% mai mult decât în ​​aceeaşi perioadă a anului precedent.

”O creştere poate fi observată atât în ​​sectoarele de retail, cât şi în sectoarele IMM-urilor din România si Bulgaria, deoarece activele totale ale băncii au ajuns la 745 milioane euro (cu o creştere de 5% faţă de sfârşitul anului 2021), în timp ce portofoliul de credite a crescut la 585 milioane euro la sfârşitul lunii martie 2022 (cu o creştere de 7% faţă de sfârşitul anului 2021).Având la bază astfel de performanţe pozitive, veniturile băncii au crescut cu 33%, până la 36 de milioane euro euro, în principal datorită creşterii venitului net din dobânzi şi a veniturilor din comisioane. Acest lucru a permis ca profitul operaţional pentru T1 2022 să atingă 29,3 milioane euro, cu o creştere anuală de aproape 34%”, mai arată banca.

De asemenea, portofoliul de depozite al TBI Bank a atins 514 milioane euro la sfârşitul trimestrului I 2022, demonstrând o creştere solidă şi depăşind cu mult nivelul pieţei.

La sfârşitul perioadei, banca avea o poziţie puternică atât în ceea ce priveşte capitalul, cât şi lichiditatea – pe bază consolidată rata de adecvare a capitalului (CAR) fiind de 21,4% şi rata de acoperire a lichidităţii (LCR) – 433% (mai mult de 4 ori peste limita de reglementare). Operaţiunile TBI Bank, alături de disciplina în ceea ce priveşte managementul costurilor (49% raport cost/venit), au permis ca rentabilitatea portofoliului de lucru (ROWP) să ajungă la 25%, rentabilitatea activelor (ROA) – 5,5% şi rentabilitatea capitalului propriu – 24,4%.

”Cifrele financiare trimestriale record nu sunt o surpriză, ele sunt rezultatul eforturilor noastre concentrate şi a performanţei puternice a soluţiei noastre BNPL, cât şi a celorlalte soluţii de finanţare din portofoliu. De la începutul trimestrului al doilea, operăm deja la putere maximă în Grecia, iar echipa este încântată de primele rezultate pe cea mai nouă piaţă a noastră”, spune Petr Baron, CEO al TBI.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.