Transportatorul aerian naţional Tarom estimează pierderi de 171,37 milioane lei în acest an, la venituri totale de 1,51 miliarde lei, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2019, publicat în Monitorul Oficial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ultimul an în care compania aeriană a înregistrat profit a fost 2007.

Anul trecut, Tarom a avut pierderi de 182,77 milioane lei şi venituri totale de 1,38 miliarde lei, potrivit datelor raportate Ministerului de Finanţe.

Cheltuielile totale au fost aprobate la nivelul de 1,68 miliarde lei.

Compania de stat şi-a bugetat cheltuieli cu investiţiile de 216,06 milioane lei.

Compania are peste 1.900 de angajaţi. Câştigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială a fost stabilit la 7.835 lei.

Tarom are de efectuat plăţi restante de 108,03 milioane lei şi are de încasat creanţe restante de 2 milioane lei.

Tarom a transportat în 2018 circa 2,9 milioane de pasageri, cei mai mulţi pasageri din ultimul deceniu.

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a anunţat recent că managementul companiei Tarom a semnat contractul de leasing pentru achiziţia a nouă avioane noi - ATR 72-600, cu 72 de locuri, care vor fi folosite pentru zboruri regionale (interne şi externe) şi vor înlocui ATR-urile pe care compania le are în prezent în flotă.

Cu o capacitate de 72 de locuri, aeronavele sunt achiziţionate în leasing operaţional pe o perioadă de 10 ani.

În prezent, flota de avioane ATR deţinută de Tarom are peste 19 ani vechime.

Tarom este în proces de înnoire a întregii flote şi primele patru avioane ATR 72-600 vor ajunge cel târziu în prima parte a lunii februarie a anului viitor. Restul aeronavelor vor fi primite pe parcursul anului 2020. Contractul de închiriere este semnat pe o perioadă de 10 ani. Noile ATR-uri nu vor genera costuri suplimentare de operare, dar au o capacitate de transport crescută.

Compania a fost înfiinţată în 1954.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.