Transportatorul aerian naţional Tarom a anunţat vineri că raporturile de muncă dintre companie şi angajatul prins băut la serviciu în timp ce verifica aeronavele înainte de decolarea de pe aeroportul din Iaşi încetează, potrivit dispoziţiilor legale, începând cu 1 septembrie. Salariatul nu a desfăşurat niciun fel de activitate în cadrul companiei, din 24 iulie şi până în prezent, arată reprezentanţii Tarom.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit presei centrale, un mecanic Tarom, care verifica aeronavele înainte de decolarea de pe aeroportul din Iaşi, a fost prins băut la serviciu. Incidentul, care a avut loc în urmă cu o lună, a fost consemnat în raportul unui inspector al aerogării.

Conform celui care a scris raportul, mecanicul a făcut scandal, a agresat personalul şi a fost nevoie de intervenţia Poliţiei de Frontieră pentru a calma situaţia.

Bărbatul a fost dus la cabinetul medical, unde rezultatul verificări cu aparatul alcooltest a fost de 2,11.

Escortat în afara aeroportului, mecanicul ar fi revenit după 10 minute.

”În data de 25 iulie, la numai câteva ore după primirea raportului emis de autorităţile de la Iaşi, autorizarea de lucru a angajatului Tarom a fost retrasă şi solicitarea de rechemare transmisă către acesta.  Pe loc s-au efectuat verificări la aeronavele Tarom cu plecare de pe Aeroportul Internaţional Iaşi. Rezultatele au relevat faptul că nici o normă de siguranţă nu a fost încălcată. Verificările noastre ne-au dus la concluzia că angajatul în cauză nu a lucrat efectiv la nici o aeronavă”, a informat vineri Tarom, într-un comunicat.

La nivelul societăţii s-a constituit o comisie de disciplină.

”În final, dorim să subliniem faptul că aeronavele Tarom sunt verificate de o întreagă echipă tehnică, respectând toate normele de siguranţă în aviaţie. Cazul de la Iaşi este regretabil şi nu este reprezentativ pentru Direcţia Tehnică Tarom. Mai mult decât atât, Compania Tarom a acţionat cu maximă celeritate pentru două obiective: în primul rând pentru verificarea acţiunilor pe care le-a desfăşurat fostul nostru angajat şi în al doilea rând, pentru încetarea raporturilor de muncă cu angajatul în cauză. Tarom are o politică de toleranţă zero faţă de astfel de cazuri”, mai arată compania în comunicat.

Tarom are circa 1.850 de salariaţi şi operează în prezent pe zborurile externe şi interne cu o flotă de 25 de aeronave.

Pe 16 iulie, compania a semnat un contract pentru achiziţia a cinci aeronave Boeing 737-MAX 8, construite special pentru Tarom. Cele cinci avioane au un preţ de catalog de 586 milioane dolari şi vor fi livrate până în anul 2023.

În plus, compania vrea să schimbe 13 avioane din flotă, urmând să dea un anunţ în acest sens.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.