Operatorul american de telecomunicaţii T-Mobile a anunţat miercuri că o investigaţie referitoare la un atac al hackerilor împotriva sistemelor sale informatice arată că au fost furate date personale aparţinând unor 7,8 milioane de abonaţi din SUA, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a aflat despre acest atac la sfârşitul săptămânii trecute, după ce un forum online a susţinut că datele personale ale utilizatorilor serviciilor T-Mobile au fost compromise.

De asemenea, au mai fost furate date referitoare la 850.000 de clienţi prepaid (cu cartele preplătite) şi informaţii referitoare la peste 40 de milioane de foşti şi posibili viitori clienţi.

Compromiterea datelor include numele şi prenumele, datele naşterii, numerele de asigurări sociale şi informaţii privind permisele de conducere ale clienţilor, a arătat T-Mobile, care a adăugat că nu există indicii că ar fi fost accesate şi informaţii privind detaliile financiare.

Operatorul de telecomunicaţii a recunoscut luni producerea atacului informatic împotriva sa, afirmând că punctul de intrare utilizat pentru accesarea datelor a fost închis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.