Szallas.hu, cea mai mare platformă de turism online din Ungaria, a anunţat joi că a finalizat fuziunea cu platforma românească de rezervări hoteliere Travelminit.ro, proces început în urmă cu doi ani. Valoarea tranzacţiei rămâne confidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Szallas.hu, cea mai mare platformă de turism online din Ungaria, a finalizat anul trecut fuziunea cu platforma românească de rezervări hoteliere Travelminit.ro. Procesul a început în urma cu doi ani şi a fost accelerat în anul 2020, în ciuda situaţiei pandemice şi a incertitudinii generale din industria turismului la nivel mondial. Valoarea tranzacţiei rămâne confidenţială, însă în aceşti doi ani de tranziţie partenerii au investit aproximativ 1 milion de euro în soluţia tehnologică, în extinderea bazei de date de proprietăţi şi în campanii de marketing", a anunţat compania.

Grupul Szallas.hu mai deţine în regiune alte platforme web de rezervări turistice precum Szallas.hu în Ungaria, Hotel.cz şi Spa.cz în Cehia, şi Noclegi.pl în Polonia.

"Obiectivul grupului este de a deveni cea mai mare platformă regională de rezervări hoteliere, axată de nevoile locale ale hotelierilor şi turiştilor. Cifra de afaceri totală a grupului depăşeşte 150 de milioane de euro şi implică peste 300 de angajaţi", a anunţat compania.

PortfoLion Capital Partners (parte a Grupului OTP Bank) a întrat în acţionariatul Szallas.hu în 2015 ca acţionar principal şi a susţinut creşterea grupului prin achiziţii şi fuziuni.

Travelminit.ro este una dintre cele mai mari platforme de rezervări hoteliere dezvoltate în România şi a fost fondată în anul 2014 de către Ferenc Rigo şi Laszlo Buzogany. Platforma este dedicată exclusiv pieţei din România, având aproape 6.700 de proprietăţi listate, şi înregistrând o creştere în vânzări în mediu de 350% în ultimii 4 ani.

"Scopul nostru este să transformăm Travelminit.ro în jucătorul numărul 1 pe piaţa rezervărilor hoteliere din Romania şi să continuăm să oferim românilor posibilitatea să îşi rezerve cabane, pensiuni sau camere de hotel în fucţie de specificul pieţei. Prin această fuziune avem acces la experienţa extinsă în zona rezervărilor hoteliere online precum şi resursele financiare pentru a asigura dezvoltarea platformei. Criza a funcţionat ca o frână pentru multe business-uri din turism, noi am folosit-o ca un pivot şi un accelerator, şi am reuşit să ne creştem cota de piaţă cu minim 50%, şi să ne creştem baza de date de proprietăţi partenere cu peste 3000 de hoteluri şi pensiuni din România", au declarat co-fondatorii Travelminit.ro, Ferenc Rigo şi Laszlo Buzogany.

Travelminit.ro arată că, în ciuda situaţiei încerte din domeniul turismului, a continuat investiţia în platforma şi în anul 2020. Astfel aproximativ 1 milion de euro a fost investit deja în soluţia tehnologică, în resursa umană, marketing şi în extinderea bazei de date de proprietăţi.

"Obiectivul nostru este să devenim cea mai mare platformă OTA din Centrul şi Estul Europei, să ne folosim experienţa, know-how şi resursele financiare pentru a câştiga cota de piaţă în faţa competiţiei şi pentru a creşte în preferinţele turiştilor, şi totodată oferind o selecţie extinsă de proprietăţi şi soluţii axate pe nevoile locale, specifice fiecărei ţări. Travelminit joacă un rol important în această fuziune, fiind platforma cu cea mai rapidă creştere din ţară. Cu această fuziune, Travelminit va putea oferi călătorilor săi o gamă largă de oferte în băile termale din Ungaria, city break-uri în Cehia sau vacanţe pe litoralul croat", a declarat Jozsef Szigetvari, CEO al Szallas.hu Zrt.

Travelminit are acum o bază mai mare de investitori. PortfoLion Capital Partners şi-a lansat cel mai recent fond la sfârşitul anului 2020, gestionând un total de 220 milioane euro şi 28 de companii din regiunea CEE.

"Până în acest moment ne-am concentrat atenţia către Polonia, Ungaria şi Republica Cehă. Travelminit a fost prima noastră investiţie în România în procesul de căutare a companiilor cu ambiţii puternice, oportunităţi de creştere globală şi management calificat. România are un ecosistem antreprenorial din ce în ce mai puternic, aşa că face parte în mod obligatoriu din piaţa noastră ţintă", a declarat Zsolt Mihaly, manager de investiţii al PortfoLion Capital Partners.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România care acceptă şi plata prin vouchere de vacanţă. Oferta Travelminit.ro conţine 5.500 de proprietăţi din România, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeţi, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării. Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări în 2019 şi o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.