Trezoreria SUA a declarat joi că plafonul de preţ al petrolului rus impus de puterile occidentale nu necesită verificarea fiecărui tanc care trece prin apele turceşti şi că Ankara a precizat că lucrează rapid pentru a rezolva problema, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al Trezoreriei americane a declarat că Turcia împărtăşeşte interesele Statelor Unite în menţinerea unei pieţe petroliere bine aprovizionate, în pofida unui număr mare de nave-cisternă care aşteaptă să tranziteze strâmtoarea Bosfor la Istanbul.

”Am luat legătura cu Turcia cu privire la modul în care plafonul de preţ se aplică numai petrolului rusesc şi am explicat că plafonul nu necesită controale suplimentare asupra navelor care trec prin apele turceşti”, a spus purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

”Am înţeles că practic toate tancurile petroliere întârziate nu transportă petrol din Rusia şi nu sunt afectate de plafon", a adăugat Trezoreria.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.