Poliţiştii americani care au început investigaţia în cazul accidentului din Arizona în care o femeie a fost ucisă de un vehicul autonom aparţinând Uber au declarat că nu există urme de frânare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Un vehicul autonom Uber, implicat într-un accident mortal în SUA; compania îşi suspendă programul de circulaţie a maşinilor fără şofer

Maşina autonomă Uber, care circula cu aproximativ 64 km/h, nu încercat să reducă viteza înainte de a o accidenta mortal pe femeia care traversa strada printr-un loc nepermis, arată raportul preliminar al poliţiei.

Victima, Elaine Herzberg, care trecea strada cu o bicicletă şi a fost lovită de vehiculul autonom, a murit la spital.

Maşina Uber era însoţită de un supraveghetor uman, Rafael Vasquez, al cărui rol era exact să acţioneze în situaţii neprevăzute, dar care se pare că nu a intervenit. A fost primul accident fatal în care a fost implicat o maşină autonomă.

Ca urmare a accidentului, Uber şi-a suspendat toate testele în care sunt implicate autovehicule autonome pe teritoriul Statelor Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.