Comisia pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) din Statele Unite se pregăteşte să ia măsuri împotriva Paxos, o companie care a emis un tip de criptomonedă stabilă (stablecoin) numită Binance USD, iar acest lucru va avea implicaţii majore pentru piaţa de 137 de miliarde de dolari, au declarat experţi în domeniu pentru CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Monedele stabile sunt un tip de criptomonede concepute pentru a oglindi activele din lumea reală, cum ar fi dolarul american.

Aceste monede stabile sunt adesea susţinute de active reale, cum ar fi obligaţiuni sau numerar în rezervă.

Ele au devenit coloana vertebrală a pieţei cripto, deoarece le permit oamenilor să tranzacţioneze şi să iasă rapid cu diferite monede, fără a fi nevoiţi să convertească în şi din monede fiat (instrument financiar a cărui valoare nominală este superioară valorii sale intrinsece).

Paxos a emis o monedă digitală numită Binance USD sau BUSD. Este o monedă stabilă asociată cu Binance, una dintre cele mai mari platformei pentru tranzacţionare de criptomonede din lume.

BUSD este corelată în proporţie de unu la unu cu dolarul american.

Săptămâna trecută, autoritatea de reglementare financiară a statului New York a ordonat companiei Paxos să nu mai emită BUSD.

Separat, Paxos a spus că SEC i-a trimis o notificare prin care autoritatea de reglementare are în vedere să recomande o acţiune care susţine că BUSD este o valoare mobiliară.

Paxos a spus că notificarea sugerează că Paxos ar fi trebuit să înregistreze oferta de BUSD în conformitate cu legile federale privind valorile mobiliare.

SEC nu a început acţiunile oficiale. Dar acţiunile agenţiei sunt urmărite îndeaproape, deoarece, dacă va începe o procedură oficială, ar putea avea implicaţii uriaşe pentru toate monedele stabile, inclusiv tether şi USDC, cele mai mari două monede stabile, cu o valoare combinată de 110 miliarde de dolari.

”Dacă SEC acuză Paxos, orice alt emitent de monede stabile ar trebui să se înregistreze sau să se pregătească pentru o luptă în instanţă cu SEC”, a declarat Renato Mariotti, partener la firma de avocatură BCLP, pentru CNBC.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.