Un procent de 70% dintre IMM-uri cred că ameninţările cibernetice devin din ce în ce mai mult un risc de afaceri, arată o cercetare realizată de Microsoft în Statele Unite, în aprilie, la nivelul a 150 de întreprinderi mici şi mijlocii. Studiul arată că 1 din 4 întreprinderi mici şi mijlocii a fost afectată de o breşă de securitate în ultimul an şi nu a avut resursele pentru a se apăra de atacuri cibernetice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”70% dintre IMM-uri cred că ameninţările cibernetice devin din ce în ce mai mult un risc de afaceri. Este rezultatul unei cercetări realizate de Microsoft în Statele Unite, în aprilie 2022, la nivelul a 150 de întreprinderi mici şi mijlocii. Studiul arată că 1 din 4 întreprinderi mici şi mijlocii a fost afectată de o breşă de securitate în ultimul an şi nu a avut resursele pentru a se apăra de atacuri cibernetice”, arată compania.

Potrivit analizei Microsoft, care şi-a propus să înţeleagă mai bine nevoile în materie de securitate ale IMM-urilor, multe dintre aceste companii nu au acces la resursele şi echipamentele necesare prin care să-şi asigure un nivel ridicat de protecţie în faţa ameninţărilor actuale de acest tip. În plus, 80% dintre IMM-uri au indicat că folosesc o soluţie tradiţională antivirus, dar 93% susţin că sunt în continuare îngrijorate de amplificarea numărului de atacuri cibernetice şi de complexitatea acestora.

”Securitatea cibernetică este una dintre ariile de focus pentru Microsoft, compania derulând multiple acţiuni în direcţia combaterii ameninţărilor cibernetice şi a minimizării riscurilor la care sunt expuse organizaţiile de pretutindeni. Printre aceste acţiuni se numără atât dezvoltarea de produse şi servicii care să ofere un nivel ridicat de protecţie împotriva atacurilor cibernetice, cât şi numeroase iniţiative şi campanii de prevenire a criminalităţii cibernetice”, mai arată compania.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.