Ofertele şcolilor de şoferi s-au scumpit considerabil în 2022, iar costurile medii pentru cursurile de şofat ajung la 4.883 lei, dublu faţa de anul precedent, arată un studiu OLX, cea mai mare platformă de anunţuri generaliste din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Conform celui mai recent studiu OLX, cea mai mare platformă de anunţuri generaliste din România, ofertele şcolilor de şoferi s-au scumpit considerabil în 2022. Costurile medii pentru cursurile de şofat ajung la 4.883 lei, dublu faţa de anul precedent. Puseele inflaţioniste din ultimul an pot influenţa masiv sumele pe care românii vor fi nevoiţi să le investească pentru şcoala de şoferi. Institutul Naţional de Statistică a raportat creşteri de +28,85% la combustibil, în septembrie 2022 faţă de septembrie 2021. De asemenea, serviciile au fost mai scumpe cu 8,31% în octombrie 2022 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, arată datele platformei.

Datele OLX arată că preţul mediu pentru ofertele şcolilor de şoferi pentru anul 2021 erau de 2.168 lei, în timp ce anul acesta românii vor cheltui în medie 2.883 lei pentru aceleaşi servicii.

Pentru a economisi atunci când vine vorba de şcoala de şoferi, OLX încurajează utilizatorii să aleagă cu atenţie şcolile de şoferi din platformă, să compare ofertele, să caute eventuale oferte de Black Friday sau de sărbători. De asemenea, OLX încurajează utilzatorii să nu ofere avans la plată fără un contract semnat în prealabil şi de asemenea, să nu ofere datele cardului pe platforme precum WhatsApp.

„Observăm pe platformă o cerere crescută referitoare la cursurile pentru obţinerea carnetului de conducere, în comparaţie cu numărul anunţurilor listate. În acelaşi timp, preţurile ofertelor sunt în creştere substanţială, dublu la nivelul anului 2022, în comparaţie cu anul 2021. Unul dintre motivele principale ale acestui fenomen de scumpire este inflaţia - nivelul preţurilor la combustibil şi al serviciilor fiind încă în creştere”, spune Andreea Stoican-Popescu, PR & campaign manager OLX Romania, Bulgaria, Portugal.

Carnetul de şofer devine o necesitate pentru mulţi români, aşa cum arată şi datele liderului pieţei locale de anunţuri generaliste. La nivelul anului 2022, s-au înregistrat 2.028 de căutări ale utilizatorilor pentru acest serviciu, în timp ce oferta numără 122 de anunţuri postate.

Cea mai mare cerere este înregistrată pentru zona Bucureşti-Ilfov, cu 2.185 de căutări. Următoarele în top sunt zonele Argeş cu 499 de cereri şi Dolj cu 461 de cereri. Regiunile cu cele mai multe oferte sunt Bucureşti – Ilfov cu 198 de oferte, Argeş (24) şi Timiş (18).

OLX România, parte a OLX Group, este liderul pieţei locale de anunţuri generaliste, cu peste 4 milioane de anunţuri active şi o medie lunară de peste 12 milioane de vizitatori, potrivit SATI. Pe OLX se găsesc categorii printre care electronice şi electrocasnice, maşini, proprietăţi imobiliare, obiecte de vestimentaţie sau pentru casă şi grădină.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.