Pierderea banilor în timpul unei excursii în străinătate a fost experimentată de 22% dintre turişti, iar 8% dintre ei s-au confruntat cu compromiterea datelor de pe card, potrivit unui raport publicat marţi de compania de securitate informatică Kaspersky Lab.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turiştii fac numeroase operaţiuni financiare când sunt în străinătate, chiar dacă sunt conectaţi la o reţea wi-fi nesecurizată. Studiul citat arătă că 45% dintre persoanele care călătoresc sunt de părere că pierderea banilor este una dintre principalele trei ameninţări cu care se pot confrunta în străinătate, iar compromiterea cardului este plasată în top trei ameninţări, de către 35% dintre utilizatori.

În schimb, este mai mic numărul respondenţilor care au menţionat infectarea dispozitivului (11%) sau frauda online (20%) printre primele trei motive de îngrijorare atunci când călătoresc. Cu toate acestea, 18% dintre ei au fost victimele infracţionalităţii cibernetice atunci când se aflau în afara ţării.

Turiştii devin victimele infracţionalităţii cibernetice, în pirncipal din cauza efectuării de tranzaţii financiare atunci când sunt conectaţi la o reţea nesigură.

Aceleaşi date arată că 82% dintre respondenţi se conectează la wi-fi oriunde, atunci când sunt în străinătate, şi, folosind această conexiune potenţial riscantă, 61% dintre utilizatorii fac tranzacţii bancare online, iar 55% fac cumpărături online. Numai 34% dintre ei folosesc o reţea securizată (VPN) atunci când se conectează la o reţea publică Wi-Fi, în timp ce 18% spun că nu fac nimic pentru a se proteja.

Pentru a nu pierde bani, utilizatorii sunt sfătuiţi să folosească cardurile doar în locuri consdierate sigure, să se conecteze la internet cu ajutorul VPN-ului şi să folosească o soluţie de securitate cibernetică eficientă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.