Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, se arată optimist cu privire la faptul că, dacă autorităţile vor reuşi să ţină sub control inflaţia, prin măsuri precum cele adoptate până în prezent, preţurile nu vor creşte mai mult iarna viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ionuţ Stroe a declarat, luni seară, la Antena 3, că inflaţia din România este inferioară celei pe care alte ţări o înregistrează, în această perioadă, el amintind că inflaţia este ţinută sub control prin politica monetară a Băncii Naţionale şi prin măsurile de plafonare şi compensare în zona energiei.
 
”Sunt optimist – dar cu ponderaţie, evident – că dacă ţinem lucrurile sub control în felul în care am făcut-o până acum preţurile nu vor mai urca mult şi, credem noi, vor fi accesibile tuturor, cel puţin în această perioadă de iarnă care urmează”, a afirmat Ionuţ Stroe. 
 
Acesta a explicat, în acest context, sprijinul acordat industriei alimentare pentru plata facturilor la energie, sprijin al cărui scop este tocmai acela de a ţine preţurile la un nivel scăzut la bunurile alimentare frecvent achiziţionate.
 
Rata anuală a inflaţiei în luna august 2022 comparativ cu luna august 2021 este 15,3%, a anunţat, luni, Institutul Naţional de Statistică (INS). De asemenea, rata inflaţiei de la începutul anului - august 2022 comparativ cu decembrie 2021 - este 11,6%.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.