Ministerul de Finanţe a publicat în dezbatere „Strategia Naţională pentru Dezvoltarea Pieţei de Capital 2022 - 2026”, un proiect derulat împreună cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ce are drept scop construcţia unui set de măsuri de reglementare care să asigure un cadru coerent pentru dezvoltarea pieţei de capital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Strategia Naţională pentru Dezvoltarea Pieţei de Capital 2022 – 2026, un proiect derulat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară în colaborare cu Ministerul Finanţelor, având drept consultant Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), a fost publicată la secţiunea Transparenţă decizională, pe site-ul Ministerului Finanţelor”, anunţă ASF.

Strategia a avut la bază “Raportul OECD privind piaţa de capital din România” care a propus, în urma unei analize aprofundate a pieţei de capital din România, un set de recomandări care privesc cu precădere îmbunătăţirea cadrului instituţional, juridic şi de reglementare, în vederea valorificării oportunităţilor de dezvoltare a pieţei autohtone.    

“Proiectul însumează principii şi măsuri de reglementare pentru stabilirea unui cadru coerent pentru dezvoltarea pieţei de capital şi facilitarea accesului la finanţare pentru toate categoriile de investitori. Subliniez că, pentru atingerea acestui obiectiv, A.S.F. are în vedere identificarea tuturor instrumentelor şi activităţilor care asigură premisele creşterii atractivităţii pieţei de capital din România pentru investitori şi pentru emitenţi”, precizează preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu.

„Strategia Naţională pentru Dezvoltarea Pieţei de Capital 2022 – 2026” urmăreşte implementarea unor îmbunătăţiri punctuale, pentru a creşte atractivitatea pieţei locale, prin dezvoltarea infrastructurii şi a parametrilor de funcţionare. De asemenea, Strategia urmăreşte creşterea numărului de investitori activi retail, precum şi diversificarea, respectiv atragerea de noi investitori instituţionali.

“În acord cu recomandările OECD, Autoritatea de Supraveghere Financiară lucrează continuu la îmbunătăţirea cadrului de reglementare, având ca obiectiv simplificarea accesului la piaţă, atât pentru emitenţi cât şi pentru investitori, cu respectarea corespunzătoare a principiilor de transparenţă şi de protecţie a investitorilor pe piaţa de capital. Prin aceasta, A.S.F. doreşte să contribuie la creşterea lichidităţii pieţei de capital prin diversificarea instrumentelor financiare tranzacţionate şi a operaţiunilor derulate în cadrul acesteia. Bursa românească trebuie să devină un reper semnificativ al economiei româneşti, un important izvor de finanţare al acesteia şi o platformă de tranzacţionare a pachetelor de acţiuni ale celor mai importante şi atractive companii româneşti”, a mai declarat preşedintele autorităţii, Nicu Marcu.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.