Transportatorul naţional de energie Transelectrica a recepţionat lucrările de modernizare a staţiei electrice de transformare Roman Nord, o investiţie de 17 milioane de lei, realizatã din fonduri proprii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Staţia electricã de transformare Roman Nord a fost pusã în funcţiune în anul 1989 şi nu a mai beneficiat pânã acum de niciun proces de modernizare/retehnologizare.

”La începutul acestei sãptãmâni, Transelectrica a recepţionat lucrãrile de modernizare a staţiei electrice de transformare Roman Nord, o investiţie de 17 milioane de lei, realizatã din fonduri proprii. Obiectivul investiţional contribuie la consolidarea infrastructurii energetice din zona Moldovei”, anunţă compania.

Lucrãrile au fost executate de Romelectro, cu subcontractant Electroconstrucţia ELCO Iaşi.

”Compania Naţionalã de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA are ca prioritate modernizarea continuã a reţelei electrice de transport prin derularea unui amplu plan investiţional pentru asigurarea funcţionãrii în siguranţã a Sistemului Energetic Naţional şi implicit, pentru asigurarea alimentãrii utilizatorilor în cele mai bune condiţii, fãrã întreruperi”, precizează compania.

Finalizarea Staţiei Roman Nord completeazã proiectul major de retehnologizare a Axului 400 kV Moldova, alãturi de staţiile Bacãu Sud, Gutinaş şi Suceava, retehnologizate în etape anterioare. Prin procesul de modernizare a staţiei Roman Nord, demarat în anul 2018, au fost implementate standarde tehnologice avansate care faciliteazã operarea automatizatã de la distanţã în condiţii de siguranţã.

Obiectivul investiţiei a constat în înlocuirea echipamentelor uzate fizic şi moral cu unele performante şi execuţia lucrãrilor de integrare a staţiei în Centrul de Teleconducere şi Supraveghere a Instalaţiilor. Astfel, staţia Roman Nord este reprezentativã pentru proiectele derulate de Transelectrica prin soluţiile de echipamente primare şi secundare adoptate, toate de ultimã generaţie, la cel mai înalt nivel de calitate şi fiabilitate.

În cadrul planului de dezvoltare a infrastructurii energetice de transport care vizeazã zona Moldovei, Transelectrica a finalizat în 2021 lucrãrile de modernizare a Staţiei Bacãu Sud şi are în derulare investiţii importante şi pentru retehnologizarea staţiilor Munteni, Dumbrava şi Focşani Vest.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.